mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на текстилни щори

Честото почистване на щори е наложително когато те се намират в близост до източници на замърсявания и електрически уреди. Прахта полепва по тях изключително бързо и лесно. Специалистите в областта на почистващите услуги съветват всички ползватели на офиси и частни домове да извършват почистване на щорите поне веднъж на три месеца или в най – лошия случай, веднъж годишно. Когато става дума за щори изработени от текстил, почистващата услуга е по – сложна. Много често се налага демонтаж и почистване извън дома или офиса. Препоръчва се извършването на почистване на текстилни щори да става от специалисти. Нашият екип работи и в тази област.

При почистване на щорите от текстил е от изключително значение да се определи точно материята, от която са изработени щорите. На нейна основа се подбира най – подходящия за почистване препарат. Текстилните щори се славят като елементи, които внасят неповторим уют както в дома, така и в офиса. Разнообразието от цветове и модели е огромно. Но недостатъкът е ясен – текстилните щори се замърсяват бързо, а почистването им е трудно. Преди извършване на почистване на текстилни щори, ние, от Рефлекс М правим първоначален оглед на щорите.

След като се определи материята на изработка се преминава към първа фаза от почистването. Насъбралият се повърхностен слой от прах бива изсмукан с помощта на прахосмукачка. След това, щорите се смъкват и изпират. Използват се специални препарати, които не разграждат текстилната материя и импрергната и не оставят следи по повърхността. След изпиране, щорите се изсушават и връщат по местата си. В някои случаи, демонтирането на текстилните елементи е невъзможно. Екипът ни почиства щорите на място. След изсмукването на прахта, професионалистите избърсват всяка лента с микрофибърна кърпа и специално подбран препарат. Работи се с препарати на растителна основа. Винаги се залага на изграждането на антистатичен слой, чиято роля е да държи прахта надалеч от почистените щори.

Извършването на почистване на текстилни щори е дейност, която трябва да се остави на професионалистите. Ние ще се погрижим за щорите във Вашия дом и офис.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone