mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на ПВЦ дограма – колко често и как

Когато измиваме стъклопакета, балконската врата или витрината, трябва ли да почистим с подходящ препарат и дограмата й? Професионалното мнение е – да, задължително! Почистващите фирми и наръчници препоръчват обработка на дограмата, дръжките и външните й уплътнения, первазите и комарниците, ако има поставени такива. Само тези стъпки предоставят достатъчна чистота на прозорците, а тя е една от причините за уютът и свежият аромат в стаята.

Правилната обработка на дограма съвсем не е толкова елементарен процес, колкото изглежда. Препаратите, тъканите и възможността за използване на парочистачка се определят според вида й. Рекламите ни убеждават, че “тази дограма изисква само минимална поддръжка”, но това не е съвсем вярно. Дори и лесното измиване се състои от точно определени стъпки. Как да постъпите при почистване на ПВЦ дограма и колко често трябва да го правите?

Без агресивни и абразивни препарати

Основен проблем на PVC дограмата е лесното образуване на драскотини. При фирмен препарат, както и при забъркване на домашни разтвори, е важно да се стремим към гладка кремообразна консистенция. Сапунената вода е най-популярното средство, но то не почиства упорити петна или строителни материали. Тогава е необходима помощта на фирмен препарат, като подходящият се разграничава и според цвета на рамката. Бялата PVC дограма не се обработва с продукт за цветна повърхност, и обратното.

Средствата, с които нанасяме разтворите, задължително са от мек плат. Всеки твърд или грапав предмет моментално надрасква повърхността. Фините драскотини постепенно се издълбават и превръщат в склад за прахови частици, микроби и дори дребни микроорганизми. Влагата също лесно причинява конденз в така рамкираните стъклопакети, затова минималната грижа за тях е качественото им почистване.

ПВЦ профилът пожълтява и потъмнява бързо, или се оцветява, ако е цветен. Освен тютюневият дим, есенната влага има същото влияние върху нея. Избелването на потъмнелите участъци със сода или сол е крайно противопоказно, тъй като те са абразив. За целта се използват домашни рецепти, но те трябва да притежават описаната по-горе мека текстура, която няма да надраска покритието.

Поддръжка

Поддържането на тези профили включва и грижа извън почистването, която гарантира дълготрайната му добра форма. Кондензът трудно се избягва напълно, но би могъл да се ограничи до минимум с редовно проветряване на помещението. Обковът също трябва се обработва редовно с препарат против корозия. Ръждата и корозирането биха унищожили красивата дограма за съвсем кратък период. Нанасянето на растително масло също е необходима грижа за страничният обков, която би намалила изтъркването му.

Гумените уплътнения са фини, но много съществени детайли от всеки стъклопакет. Подхранването им цели да ги поддържа меки и еластични. За целта, пазарът предлага специални вакси и спрейове със съдържание на силиконово масло. Нанасянето му става след почистване и също се извършва през определен брой месеци.

Обадете ни се

Професионалната почистваща фирма ще ви консултира за всички тези тънкости в измиването и съхранението на PVC стъклопакет. Всъщност, наемането на специалисти е доста по-изгодно решение, отколкото закупуването на всички описани препарати, някои от които се използват само веднъж годишно.

Рефлекс М лесно ще се справи с измиване на повърхността след ремонт и при упорити наслоени петна, оставяйки безупречно чисти прозорци. Ние почистваме на ръка, точно като вас, но използваме мощни разтвори, които може да са ви непознати.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone