mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на килими на място – необходим лукс, доставен от перяща прахосмукачка

Изпирането на меки настилки е трудоемък процес, особено когато те са килими с дълъг косъм, заемащи голяма квадратура, Помним добре познатите процедури от миналото, изискващи часове ръчно обезпрашаване, търкане на влакната с четка и няколкодневно съхнене на настилката. Постепенно се появи възможността за измиване в специализирано заведение, което връща покритието до адрес, а сега почти всички почистващи фирми добавиха към нея и услугата професионално пране на килими на място.

Мокро и сухо пране

Процедурата осигурява бързо и първокласно изпиране на килим с всякаква плътност и дължина на нишката. Почти всяка фирма предлага услугите сухо и мокро изпиране на такава подова настилка. Процедурата с нанасяне на почистващ препарат върху влажна повърхност касае чистотата на настилката и осигурява напълно отстраняване на упорити петна и прах, наслоени и засъхнали в дълбочина.

Сухото чистене има предимно освежаваща и ароматизираща функция, затова е и една от най-предпочитаните услуги, поръчвани от административни, бизнес и офис сгради, учебни заведения, търговски комплекси и по-малки фирмени обекти, които се нуждаят от безупречна чистота и свежест.

За целта се извършва разпръскване на суха почистваща емулсия под налягане, която след определен период се изсмуква, оставяйки чист и освежен килим с ярки наситени багри. Освен изключително естетичният й ефект, този тип поддръжка предпазва влакната на тъканта от бързо замърсяване и изтъняване. А какво трябва да знаете за мокрото почистване?

Етапи при мокро изпиране на килим

Прането чрез мокро впръскване на препарат с извършва ръчно или машинно и е многоетапна процедура. За разлика от сухото пране, при нея главната цел е обработка в дълбочина, така че се подбират мощни препарати, които извличат и най-фините замърсявания и акари. Консистенцията им трябва да е съобразена с тъканта на настилката (памук, коприна, вълна, синтетичен материал) и да я съхранява, като същевременно отделя цялата мръстоия от влакната.

Почистващите фирми постигат тези цели по най-деликатният начин, чрез високооборотни четкови пархосмукачки. Роторните четки нанасят и разтъркват почистващ разтвор с въртеливи движения, като гъстата четина обработва всяко влакно двустранно и при висока скорост на въртене. Това извлича всички замърсявания, микроорганизми и акари, до основата на килима.

Методът е особено подходящ за обработка на пухкави настилки с дълъг косъм, както и килим с комбинирана текстура. Те се запазват чисти, меки, гладки и прекрасно ухаещи, а модерната изпираща прахосмукачка притежава и функция за сресване на замърсени и слегнали влакна. Накрая хигиенистите нанасят омекотител и ароматизатор по желание на клиента.

Предимствата на този тип почистване

Прането на място е предназначено специално за подови настилки, за които контактът с влага е противопоказен. Почистващият разтвор се впръсква чрез водна струя в количество, което се разпростира навсякъде из килимената текстура, но не напуска основата й. Това означава, че подовата настилка от дърво, ламинат, камък или облицовъчни плочи, остава напълно суха.

Изпиращата прахосмукачка извлича замърсявания с помощта на мощен екстрактор. Той извлича над 80 % от водата заедно с мръсотията, и килимът остава съвсем леко влажен, като за изсъхването му са нужни само около 2-3 часа интензивен приток на въздух в домашни условия.

Предимства на Rainbow и AquaMate

Почистващата с воден и въздушен филтър НЕРА система Rainbow, изпъква сред почти всички модерни перящи прахосмукачки. Тя също си служи с моторно задвижвана перяща четка, но я съчетава със специално разработеният шампоан AquaMate. Създаден специално за изпиращата приставка за меки настилки, той се впръсква под налягане и се изсмуква с вакуумен екстрактор.

Съставките го превръщат в перфектният перилен препарат. Той отстранява мазни и упорити петна, засъхнала прах и дори строителни материали изключително успешно. Използването на този тип изпираща прахосмукачка е прекрасен начин за бързо и първокласно почистване на голяма подова настилка. Приставката Mini Jet пък е създадена за килими, мокети и пътеки с по-ограничени размери.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone