mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на мокети по домовете – комплексна услуга със свеж дъх

Услугата за пране на мокети по домовете е една от най-ползотворните разкрасяващи домашният интериор процедури, с които всеки потребител може да спести лични усилия и средства, поръчвайки я от професионална фирма. Обработката на мека подова настилка е специфична. Макар да изглежда елементарна комбинация от отстраняване на прах и мокро почистване на тъканта, процесът всъщност е нелек избор на препарати, машина и метод на чистене, което изисква познаване произходът, структурата и начинът на сплитане на влакната.

Неподходящите решения оставят отпечатъка си върху цветовете, плътността и мекотата на текстурата, които са от основно значение за красотата на постелката – основният критерий, заради който тя става част от интериора. Възможността мокетът да бъде почистен, освежен и подсушен с професионална вещина, докато продължава да лежи на мястото си, е предимство, което всеки обитател на кътче с красив интериор оценява подобаващо. То става факт благодарение на модерният подход на работа на доказаните почистващи фирми – те предоставят съчетание от висококачествени услуги и индивидуален подход към всяка отделна задача.

Дейността им е ориентирана изцяло към удобството и приятното сетивно изживяване на потребителят. Директно от “кухнята” на специалистите всеки човек може да научи: каква е структурата на различните типове мокет, какво представлява услугата изпиране на мокети по домовете и какви удобства предлага тя в ежедневието на всеки от нас?

Мокетът – красив декоративен акцент или досаден концентратор на акари

Мокетна постелка можем да си осигурим във всякакви размери, разцветки и дизайн с всякаква дължина на влакната. Способността им да покриват голяма площ чрез плътно покриване и невъзможност от разместване крият и своите недостатъци. Те се отнасят към структурата на мокетът, който се характеризира с по-къси влакна от килим, но въпреки това има свойството да привлича и задържа между нишките си също толкова значително количество прахови частици, индустриални замърсявания и дори миниатюрни микроорганизми.

Непочистена, прахта остава като плътен втвърден “пълнеж” между влакната, който допринася за нехигиеничната среда в помещението, след като станат част от въздушната циркулация. Петната са загрозяващият видим, но незастрашаващ здравето белег, който изисква почистване.

Мокетът се изработва чрез тъкане на влакната или т.нар. “тъфтинг” – вертикално позиционирани нишки, вмъкнати и фиксирани с латекс в основа от различен материал. Начинът на свързване на влакната, както и изборът на дизайн – мокет или мокетен килим, имат основно значение за почистването на този тип настилка.

Мокетните килими се местят безпроблемно, което позволява професионално машинно изпиране в работна среда, докато залепените към подът мокети са здраво позиционирани и възможността за почистването им е единствено локална. Професионализмът и техническото оборудване са от огромно значение при неподвижно монтиран мокет, а известните фирми за хигиенизация предлагат комплексна услуга, чрез която можете да получите завладяваща визия и аромат.

Мокро и сухо почистване с ароматизиране

Всеки собственик на мокет е наясно, че отстраняването на прахта е от изключително значение не само за интериорната хигиена. Липсата на прах e синоним на ярки, наситени и свежи нюанси, свободни от сивкавата плътна пелена, в каквато се превръщат престоялите и непочистени прахови частици. Малцина хора обаче могат да гарантират, че обезпрашаването означава качествено отстраняване на прахта.

Красотата на мокетната настилка се поддържа по два начина: ежедневно или трудно и скъпо. Изборът между двата определя не само визуалната красота, но и годините, през които пухкавото покритие ще декорира съответното пространство, преди да се наложи подмяна. Дори и занемарените мокети обаче имат шанс да възвърнат атрактивността си, чрез качествена грижа от почистваща фирма. С какво професионалното чистене на мокет привлича толкова голям брой потребители?

Обезпрашаване и изпиране

Компетентният почистващ екип започва поддръжката на мокет с прахосмучене при дизайнерските решения с къса нишка. Специална вакуумираща приставка за деликатно отстраняване на праховите замърсявания е единственият приемлив вариант за ръчно изработени или дългокосмести мокетни настилки – при тях е необходимо изключително внимание, за да се предотврати отлепване и особено измъкване на дългите нишки. Предимството при мокети с дълъг косъм е, че те обикновено са с компактни размери на декоративно килимче.

Мокрото дълбочинно почистване е специфичен процес при неподвижно позиционираните с лепило или лайсни мокети. Почитателите на меките подови настилки са наясно, че то е последващ етап на обезпрашаването, тъй като най-малките, упорити и плътно полепнали частици не се засмукват от прахосмукачката.

Професионалните хигиенисти работят след определяне на тъканта, според която се избира формулата на почистващите разтвори. Почистващият екип разполага с огромно разнообразие от препарати, измиващи шампоани и дезинфектанти, които се впръскват със специална приставка на перяща прахосмукачка.

Разтворът трябва да разтвори замърсяванията върху влакната деликатно, без да нарушава структурата им – затова препаратите за пране на естествена вълна, памук, кокос, сезал или коприна са по-меки от тези за синтетични тъкани. Премахването на мухъл и плесени от основата на такива мокети е предизвикателство, изискващо внимателен избор и подход.

Ароматното сухо пране

Сухото изпиране е високо ценена при собствениците на модерен интериор. Тя се извършва като придружаващ етап към дълбочинно изпиране, както и за самостоятелно освежаване на тъканите. Изключително подходяща за пространства с обществена значимост, където мокрото почистване и подсушаването на мокет трябва да се случва бързо. Процедурата осигурява и необходимият аромат, който е неотменно изискване към меките настилки в обществени сгради.

Мит е, че междинното сухо почистване не се справя с цветни, мазни и индустриални петна. То се извършва с втриване на прахообразен препарат в текстурата на мокета чрез приставка на дискова машина. След определен престой, прахът се извлича заедно със замърсяванията, оставяйки свежа, чиста и суха настилка. Ароматизиращият ефект е придружен с антистатично покритие, което ограничава полепването на прах и зацапването в бъдеще.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone