mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Гениалните трикове на ефективните компании за чистене

Мнозина потребители възприемат почистващата фирма като “спасителят” с магическа техника и качествени измиващи препарати, които с едно-две движения успяват да възстановят занемарени, мръсни и похабени повърхности. Професионалните фирми за почистване обаче също разчитат на свои безценни “малки тайни” в отстраняването на замърсявания, подобно на всяка домакиня. Тези трикове спомагат за бързина и ефективност при възстановяване на чистотата и естетиката в дизайна, а някои от тях обезсмислят включването на почистваща машина.

Зониране

Разделянето на една площ, която трябва да се почисти на зони и подзони, се налага от естеството на работа, тъй като хигиенистите изпълняват множество поръчки ежедневно. В апартамент или офис се определят приоритетните помещения, с които специалистите започват работа. Отделното помещение (стая, кабинет, офис, салон и др.) съответно е съвкупност от мебели, облицовка, меки настилки, прозорци, осветителни тела и др., чието почистване също се степенува в последователност.

Специалистите от почистващи фирми винаги работят по план-график, който предотвратява грешното и некачествено обезпрашаване и измиване/изпиране на повърхностите, и печели повече от факторът “време”. Отстраняването на прахта преди измиване е последователност, известна на неопитните домакини, но ползите от почистването отгоре надолу, е тайна за доста потребители.

Чистенето от тавана към пода осигурява идеална чистота в помещение. Предимството на меките мебели и настилки пред мебелите, паркетът и облицовката и дори осветителните тела, също е основен технически похват, когато те се изпират на място.

Тапицерията, килимът и мокетът, концентрират огромно количество прахови частици в текстурата си. Прането и прахосмученето им след измиване на под и мебели, означава наслояване на нов облак прах върху обзавеждането. Спестете си повторното почистване на цялата стая/офис! Продължете с мебели или офис оборудване, електроуреди, декорации и стайни растения. Специалистите съветват да измиете прозорците и стъклените детайли в интериора накрая.

Чистене на апартамент отвътре навън също е стратегия, която улеснява поддръжката на чистотата. Началната и крайна точка на целият процес обикновено е банята и санитарният възел. Ако мокрите помещения и тоалетната са занемарени, дезинфекцията на повърхностите отнема няколко часа, през които фирмените хигиенисти почистват останалите помещения в локацията.

Решение на всeки проблем с петна и захабяване – вода, натурални киселини и етерични масла

Въпреки, че изпълняват задълженията си, подпомагани от препарати с високоактивни химични съставки, почистващите фирми оценяват високо действието на натуралните продукти в премахването на замърсявания. Водата и природните екстракти извършват чудеса със замърсените повърхности. Най-модерните изпиращи прахосмукачки дължат ефективността си на вода в различни агрегатни състояния. Нагрятата водна струя, пропускана под високо налягане, прочиства меки тъкани, естествена и изкуствена облицовка и стъкло, еднакво безкомпромисно.

Киселинният ефект е необходимост при отстраняване на маслени, засъхнали и много упорити петна, и присъства в химичната формула на повечето почистващи препарати. Натуралните киселини – плодови и винени, са също ефективни и с по-меко влияние върху повърхностите, заради което професионалните хигиенисти признават техният “чудотворен ефект” при почистване на тъкани, дебели настилки с дълъг косъм, и стъкла. Те са отлични дезинфектанти, а противопоказания имат само към естествената и изкуствена кожа, която се обработва по съвсем различен начин.

Кожата получава необходимата влага за ”дишащата“ си текстура от етеричните масла. Те едновременно овлажняват, придават гланц и свеж аромат на кожената тапицерия . С тяхна помощ, тя съхранява автентичната си набраздена повърхност красива в продължение на години.

Природните препарати, част от които се откриват в кухнята, не приключват с киселите съединения. Производният на медът пчелен восък крие антистатичен, антиизбелващ, полиращ и водотблъскващ ефект, което го превръща в най-добрият приятел на дървесните масиви, ПДЧ и МДФ плоскостите. Пукнатини и избледняване на цветът при дървена мебел се възстановяват почти напълно при натъркване с разрязана орехова ядка.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone