mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

5 правила при професионално почистване на домове, които добрите компании спазват стриктно

Вероятно смятате, че професионалното почистване на домове е работа, която не изисква специална квалификация? Тази заблуда е често срещана. Престижните почистващи фирми в България, една от които е “Рефлекс М“, обучават много внимателно всеки новопостъпил член на екипа си. Как да оперира с професионална техника, да почиства различни повърхности и да работи бързо, а едновременно и ефективно…

Междувременно, хигиенистите следва да са максимално любезни и да изпълняват всяко указание на клиента. Те следват стриктно система от правила, общовалидни за всички добри професионални фирми. По-долните редове ще ви запознаят с петте най-важни сред тях. Вероятно това четиво ще ви лишат окончателно от колебанията при наемане на почистваща фирма и ще ви вдъхне увереност, особено ако ползвате този род услуги за пръв път.

Следвай строго указанията

Всяка фирма да има определен набор от дейности. При почистване на жилищни пространства обаче понякога служителите трябва да проявят гъвкавост, следвайки единствено указанията на клиента. Екипът хигиенисти изпадат в подобна ситуация много често и я приемат като част от задълженията си. Освен това, те са свикнали да се адаптират към всякакъв тип сложни ситуации, като присъствие на лежащо болни хора, малки деца или ускоряване на крайният срок.

Някои клиенти имат специални изисквания за хигиенизирането и дезинфекцията на банята и тоалетната. Други от тях държат на собствената си представа с какво и как да се чистят подовете. Фирменият екип може да предложи полезен съвет, но последната дума винаги е на собственикът на апартамента/къщата. Той плаща за услугата и съответно диктува правилата.

Бъди отговорен към имуществото

Когато чистим сами у дома можем да си позволим да одраскаме повърхност с неподходящ почистващ инструмент, да повредим или да счупим предмет.. Всъщност, подобни инциденти се случват доста често. При професионалното чистене на жилища обаче тези нормални грешки са немислими и може да костват работата на хигиенистите.

Екипът е задължен да работи изключително внимателно. Въпреки, че компанията има възможност да възстанови евентуални щети, след подобна ситуация съмнението относно професионализмът й ще тежи като воденичен камък. Деликатните повърхности, както и всички скъпи мебели и техника се почистват с повишено внимание, а хигиенистите познават в подробности подходящите субстанции за тях.

Не кради

Хората почти винаги са силно резервирани към непознатите, които влизат в дома им. Особено ако отсъстват през времето на посещението и не могат да наблюдават зорко процеса. Всъщност, много малко клиенти биха се решили да допуснат екип на почистваща фирма по време на отсъствието им. Затова и подобни неприятни инциденти се случват изключително рядко.

Хигиенисти, които са си позволили да откраднат от дома на клиента, винаги се прощават с позицията си. Причината е, че те напълно унищожават имиджа на компанията, която ги е наела. Неслучайно персоналът, който се ангажира с почистване на домове е обект на внимателен подбор, а санкциите относно подобно действие са драстични.

Не закъснявай

Трафикът, многото посещения на адрес или повреденият фирмен автомобил не са оправдание за закъснение. Хигиенистите са длъжни да пристигат винаги по график. Поръчката за домашно почистване не променя сериозността на задълженията им. Клиентът закупува почистваща услуга за точно определено време. Той няма никакво желание да чака с часове и да променя някои от плановете си.

Времето, за което е ангажиран почистващият екип, също следва да е спазено. Щом фирмата посочва в офертата си определено време за всяка процедура, то трябва да се спазва с отклонение най-много от петнадесет минути. Работата “през пръсти” или излишно протакане не се толерират в престижните фирми!

Работи с повишено внимание при наличие на малки деца, болни хора и домашни любимци

Почистването на жилищни пространства не е толкова лесно, колкото изглежда, особено ако се работи в компанията на малки деца, болни възрастни хора и домашни любимци. Обикновено присъствието им затруднява в голяма степен изпълнението на рутинните задачи. При поръчан абонаментен план за почистване, посещенията се съобразяват с графика на малчуганите или на възрастните обитатели.

В някои случаи децата и домашните животни се извеждат на разходка, за да не се стресират от присъствието на чужди хора и шума на почистващите машини. Когато в жилището има тежко болни, машинното почистване ще бъде ограничено. Дезинфекцията с нетоксични и неприятно миришещи препарати също е категорично забранена. Престижната фирма може да предложи измиване с био препарат, чиято екологична формула е идеална за такива ситуации.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone