mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Опитната фирма и почистването на различни видове материали

Изборът на фирма за почистване в София понякога е процес с повишена трудност, особено ако целта на наемането й не е просто бързо и качествено отстраняване на замърсявания, но и постигане на естетична интериорна визия. Повечето компании за хигиенизация предлагат пълна гама почистващи услуги, необходими за всяка настилка. Единствено фирмите с рутина обаче предлагат извършване на допълнителните дейности, които внасят желаната доза свежест, аромат, стил и съхраняват колоритът във всяка твърда, мека настилка и стъкло в интериорът.

Фирмата с достатъчно рутина процедира различно при извършване на стандартните почистващи процедури върху всеки отделен тип покритие. Обезпрашаване, измиване/изпиране и освежаване се отличават с коренно противоположен облик за керамични/гранитогресни плочи, камък, дърво, ламперия, стъкло, плат, кожа и др. материали, изграждащи интериорният портрет.

Изпирането с екстракторна прахосмукачка спестява време и добавя качество при отстраняването на дребните частици прах и акари, които проникват в дълбочина на меките тапицирани мебели и матраци. Уредът обаче е неефективен спрямо конструкцията на стъкло, особено при наслоени и засъхнали строителни материали, нуждаещи се от размекване преди отстраняването им.

Опитните хигиенисти могат да изложат още десетки примери за тънкостите при обработка на интериорни и фасадни повърхности. За целта те изпълняват задълженията си с нищо по-нисококачествено от най-съвременното техническо оборудване на световноизвестни производители. Те познават мощността на природните елементи и продукти, и умело ги прилагат в подходящо количество върху строителни материали и тапицерии.

Така например, екипът с дългогодишен опит препоръчва дестилирана вода, дестилиран оцет или лимонена киселина за премахване на петна върху плат, вместо силно концентрираните алкали и киселини. Специалистите обаче ще посочат алкалното съединение като необходим и единствено ефективен продукт при унищожаване на бактериални и микотични агенти. Такива съединения са белина, сода бикарбонат, сода каустик и др., които заради сухата си абразивна консистенция се разреждат с течност (вода и т.н.) до получаване на пастообразна смес.

Опитната фирма и поддържането на естетичният вид на настилки

Компанията с дългогодишен опит в чистенето е наясно, че правилно подбраните почистващи разтвори и машини са основен фактор и за съхраняване на естетичната визия на повърхностите. Когато редовното почистване и поддръжка е допълнено и с леки “козметични” подобрения, независимо дали с натурални или химични формули, красотата на повърхностите и мебелите остава съхранена във времето.

Опитът е последица от успешни и неуспешни експерименти в почистването, които раждат редица открития относно отстраняването на засъхнали упорити петна, заличаването на микроскопични драскотини по дървени, метални, кожени и стъклени повърхности, дезинфектиране на фуги при облицовка от плочи, както и възстановяване разцветките на килими, мокети и завеси. Тези малки трикове са познати на някои домакини, но доста от тях са част от репертоара единствено на почистващите фирми.

Тайни за красота на мебели и облицовки

Екипът от хигиенисти разчита на препарати и автоматизирани машини дори и за възвръщане на красивата визия в интериора. Професионалистите обаче споделят и ефективни “малки тайни”, понякога възстановяват дребни несъвършенства и са ефективни за приложение върху настилки със специална текстура – лак, естествена кожа, глазирано и матирано стъкло, вълна, коприна и др.

Така полиращият крем, възстановяващ драскотините по лаково дърво, се заменя с орехова ядка, а обезмаслителят – със сурови картофи или талк. Полирането с кожа или вълна придава повече лъскавина, която изпъква наравно с професионалната полировка. Белите следи върху лакиран масив изчезват от разтапяне на пчелен восък или парафин върху участъкът. Пчелните продукти се отличават и с полиращи свойства.

Оцетът и лимонената (и цитрусова) киселина са отлични и меки дезинфектанти, които извършват еднакво качествена работа и в отстраняването на маслени петна. Обикновеният пшеничен хляб абсорбира течности и петна, предотвратявайки проникването им във вътрешността на многослойните тапицерии. И, не на последно място – зехтинът и етеричните масла винаги могат да заместят подхранващият крем, вакса или емулсия.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone