mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Тънкостите при почистване на диван от естествена кожа

Кожата с естествен произход напомня с нещо на жив организъм. Силно порест, “дишащ” и мек материал, тя реагира на всяка атмосферна промяна и субстанция, с която влезе в контакт. Естествената кожа не притежава гланцовия отблясък на обработените материали. Нейна запазена марка е много по-завладяващата автентична елегантност.

Покупката на мебели от естествена кожа обикновено е част от идея за дългосрочно обзавеждане – тя е материал, който придобива все по-елегантен вид с течение на годините.

Как да поддържаме диван от натурална кожа

Ако сте избрали натуралната кожена тапицерия, сигурно сте се осведомили за основните условия при поддръжка и почистване на диван от естествена кожа. Те са привидно елементарни, но от тях зависи съхранението на покритието в първоначалното му състояние, без напукване, обелване или изтъркване. Естествената материя има склонност към всяко от тях, в комбинация с дълбоко абсорбиране на течности, консистенции и бои, и влияние при резки амплитуди и силни UV лъчи.

Важно: Светлата тапицерия изисква изключително редовна поддръжка, понеже освен посочените деформации, тя се оцветява лесно от дрехи, дамаски, метални детайли, растения и др.

Без наслоена прах

Ежедневното обезпрашаване с мека суха кърпа (микрофибър, памук) или прахосмукачка, както и отстраняването на всяко прясно петно, ще се отплати със съхранени и красиви мебели. Редовната поддръжка не допуска наслояване на прахови частици, власинки и внесени отвън замърсители, които проникват в дълбочина през широките пори.

Почистването на прахта от кожата и от носещите детайли (пространство под седалка, подлакътник, дървени и метални носители) е гаранция за липса на проблеми в бъдеще.

Забелязвайте петната и ги почиствайте веднага

Почистването на кожен диван от разлети течности, хранителни продукти, мазнини, боя, мастило и други замърсители се извършва с помощта на:

  • Суха микрофибърна кърпа ( за вода и сухи хранителни продукти)
  • Влажна микрофибърна кърпа ( за разлети напитки)
  • Сол/сода, талк и попивателна хартия (за мазнини и маслени отпечатъци) – петното се посипва със солта/содата и след известно време участъкът се попива
  • Мляко, разтвор от алкохол и сапун (за мастило) – петното се изтрива с течността, след което участъкът се промива с топла вода
  • Оцет и лимонов сок (за вино, кафе, какао и продукти с тъмна пигментация) – те се смесват със сол/сода до получаване на паста, която е изключително предпочитана за упорити петна.

Запазете релефната структура

Няколко от най-полезните съвети за поддръжка на диван препоръчват повърхността да не се търка, а да се попива, да не се страхуваме да използваме тоалетно мляко, и задължително да избягваме парочистачката.

Освен това, подсушаването трябва да стане по естествен начин – сешоарът и силните слънчеви лъчи изсушават и избелват естествената кожа, а изсъхването е първата стъпка към увреждането й. Неслучайно, производителите и търговците на мебели препоръчват поддържане на влажен въздух в помещенията, където се поставят.

Мек препарат за наслоени замърсявания

Препаратите за третиране на тапицерия от трябва да са предназначени точно за този вид покритие. Специалните продукти за са с деликатна консистенция, защитни и полиращи свойства, които не се откриват при концентратите за еко кожа.

Правилното поддръжка на естествена кожа винаги е придружена и от подхранване. Доверете се на масла с природен произход, които се нанасят ръчно върху релефната повърхност и се масажират леко, докато маслото попие във всяка гънка. Процедурата се повтаря и след няколко часа остатъците се попиват (без търкане) със суха кърпа.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone