mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Професионално почистване на тоалетни чинии – процедура за мощни дезинфектиращи препарати и парочистачка

Измиването на тоалетна чиния е най-неприятният процес от хигиенизацията на банята и санитарният възел, който крие и огромна отговорност за здравето на хората, които я използват ежедневно. Ето защо, процесът обикновено се поверява на услугите на професионална почистваща фирма, която притежава задълбочени познания и всички необходими препарати и оборудване, за премахване на всякакъв тип микробни агенти от повърхността й. Всяко професионално почистване на тоалетни чинии е пример за поддръжка на хигиената на най-силно замърсеният участък от тоалетният възел, който се превръща в прекрасна бактериологична среда, ако бъде занемарен.

Особеният момент при миене на тоалетни чинии

Измиването на тоалетна чиния се различава от обичайното измиване на санитарен фаянс, което се извършва с цел отстраняване на петънца, остатъчни прахови частици и общо освежаване на материята. Тоалетната чиния се мие с цел отстраняване на микробни агенти, мухъл и плесени, натрупани вследствие на остатъчни органични материали.

Появата им нарушава хигиената на тоалетният възел, а отстраняването изисква по-различна технология на почистване. Професионалните хигиенисти познават най-ефективният и бърз начин на обработка, както и най-бързодействащите препарати в търговската мрежа.

Домашна тоалетна

Домашният тоалетен възел преминава през редовна хигиенизация. Освен че е далеч по-поддържан, степента му на замърсяване обикновено е сравнително ниска, тъй като от нуждите му се възползват ограничен брой лица. Ангажирането на почистваща фирма за поддръжка на чистотата му се поръчва с цел удобство, а специалистите в сферата оставят идеално чист, свеж и блестящ емайл за изключително кратък срок.

Професионалната промивка на чинията започва с дезинфекция, която е и основният и най-важен етап от поддръжката й. Тя е ориентирана към вътрешната част на чинията в посока канала, и започва с вътрешният й ръб. Подбират се достатъчно мощни дезинфектанти, в зависимост от степента на замърсяване, и се нанасят от вътрешната страна на ръба, сред което се оставят да разградят замърсяванията за няколко часа.

Обичайно използваните препарати са белина, кислол, амоняк и силно концентрирани киселинни и алкални разтвори. Те могат да се приложат в чистият си вид, или под формата на някои от предлаганите професионални търговски продукти. Домашните рецепти невинаги са достатъчно ефективни в случая. Почистващата фирма може да предложи най-качествените препарати, както и да предложи такива с биоразградими формули.

След престой в тоалетната чиния, разтворът се изтърква със специална дълга четка и се изплаква. Пристъпва се към остатъчните петна, които не са отстранени заедно с дезинфектантът и загрозяват тоалетното гърне. Те са в черен, оранжев или жълтеникав цвят, разположени върху емайлът от вътрешната (а понякога и външната страна) на чинията.

Неабразивен концентриран гел срещу мухъл и котлен камък ще запази емайлираната гладкост на гърнето, същевременно премахвайки оцветяванията. След поставянето му, петната се разтъркват с четка или гъба, преминавайки се и през цялата вътрешна част, и дупката на границата с канала. Външната страна на гърнето, седалката и капакът също се обработват с подходящ разтвор, без да се пропускат меките връзки и крепежни елементи от метал, които крият риск от поява на ръжда.

Хигиенистите ще ви насоча към подходяща марка ароматизиран гел. Малко доза в пълнител, поставена при вътрешният ръб, ще поддържа ежедневна чистота и свеж мирис в тоалетната ви.

Силно замърсени обществени тоалетни

За разлика от домашните пространства, които рядко се нуждаят от особени усилия при почистване, тоалетните чинии, бидета и писоари за обществено ползване нерядко са силно занемарени и се отличават с втвърдени слоеве замърсяване, силно присъствие на мухъл, плесени, органични и варовикови натрупвания, и произтичащата от тях неприятна миризма. Професионалният екип хигиенисти започва с дезинфектиране, използвайки силни киселинни разтвори и ако се наложи – мощният ефект на парочистачката, която размеква и разгражда най-упоритите наслоявания.

След премахване на повърхностният слой мръсотия се насочват към почистването на следи от мухъл, плесени и микроби с подходящи препарати. Крайният етап е изтъркване на всеки компонент – капак, седалка, гърне и свързващи елементи – с освежаващ измиващ гел, който да възвърне блясъкът върху санитарният фаянс.

Почистващата фирма винаги успява да избегне разрушаването на повърхностната глазура и образуването на пукнатини по нея. Състоянието на емайла е изключително важно за здравословната среда в тоалетната, тъй като напукването му създава перфектните участъци за развитие на микробен микроклимат. Цените на всички процедури са подходящи за всеки средностатистически бюджет.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone