mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Няколко закона при почистване на кожени мебели

Кожената гарнитура добавя нотка стил към интериора, дори и да не е от естествен материал. Кожата е най-елегантният материал за тапицерия за интериорна мебел. Въпреки че е с изключително дълготрайна експлоатация, тя се нуждае от специфична поддръжка. Прецизното почистване на кожени мебели винаги се съчетава с правилно съхранение на елегантната материя.

Редовна грижа

Периодичното избърсване на праха и незабавната обработка на всяко петно са единствената необходима грижа. Остатъчните прахови частици, маслени наслоявания и петна развалят визията и захабяват повърхностния слой на кожата, а при естествен материал проникват направо в текстурата.

Обезпрашаването на кожена мебел се извършва само с навлажнена мека кърпа (микрофибър, памук). Когато отстранявате петна се предпочита топлата сапунена вода или само суха кърпа против маслени отпечатъци. В никакъв случай не бива да се пренебрегват носещите дървени елементи, пространството под седалката, процепите около подлакътниците (за фотьойл /диван) и опаковата страна на почистваната мебел.

Мокрото обезпрашаване и елиминиране на петна трябва да приключи с изтриване на влагата от сух плат, който ще възстанови блясъка на кожата. При избърсване на прах на набук или велур е по-добре да забравите за водата. Тези видове кожа предпочитат обикновена прахосмукачка, а за основно почистване се включва специална четка против наслоявания, с месингови и полиамидни влакна. За упоритите петна е допустимо прилагане на смес от малка доза алкохол и сол.

Изпиране

Акумулаторните изпиращи уреди са недопустими при чистене на кожа, тъй като биха могли да увредят текстурата й необратимо. Кожената тапицерия е несваляема и се обработва ръчно. Използването на специален препарат според вида й (естествена, анилинова, полиуретанова, винилова, еко кожа и др.) е задължително, въпреки че доста потребители свидетелстват за отличният ефект на козметичното тоалетно мляко върху кожените мебели.

Специалистите препоръчват пенестите емулсии или мусове за естествена и за всеки тип изкуствена кожа. Тези препарати обикновено съдържат пчелен восък или друг вид натурално масло, и оказват комбинирано действие върху тапицерията – едновременно почистват и поддържат блясъка й. Пяната се нанася с леки кръгови движения и мек плат(гъба), като след определен период просто се избърсва заедно със замърсяванията.

Подхранване

Въпреки съдържанието на омекотители и масла в препаратите, поне веднъж годишно кожата се нуждае от самостоятелно подхранване с възстановяващ балсам(масло). Защитните кремове за кожена тапицерия с водоустойчив слой са един от най-подходящите избори. Те почистват и едновременно запълват миниатюрни драскотини, но поставянето на натурално масло е необходимо за възстановяване на блясъка и влагата на кожата.

Тази “терапия” е идеален завършек на основното чистене на кожена мебел. То спокойно може да се прилага и по-често, особено ако тапицерията е в помещение с прекалено изсушен въздух. Добър избор са всички естествени масла (ленено, кокосово, евкалиптово, цитрусово, зехтин и др.) и глицерин, а след нанасяне, масленият слой трябва да престои върху кожата за определен период.

Почистваща фирма

Професионалното почистване на кожени мебели е предпочитано предимно след ремонт, голямо празнично мероприятие или при основно почистване. В тези случаи обучените хигиенисти ще се справят с всяко упорито петно двойно по-бързо и ефективно.

Фирма “Рефлекс М” предлага отлично възстановяване на кожена тапицерия, заедно с препоръка за най-подходящите възстановяващи препарати и масла. Екипът хигиенисти ще обработи ръчно всеки сантиметър от кожената тапицерия и носещите детайли, оставяйки блестяща и подхранена кожа.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone