mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на апартамент след ремонт

почистване след строителство

Ремонтът е дейност, засягаща всяка една сграда. Причината за нейното започване може да бъде възникнал строителен проблем, а защо не и желание за освежаване на вида на сградата. Напоследък все повече хора  подновяват жилищните си кооперации и блокове, а впоследствие търсят помощта ни, насочвайки се директно към Рефлекс М – фирмата, предлагаща най-изгодни цени за почистване след ремонт.

Много българи се ориентират към големи градове и столицата на страната ни, а това води до зачестяване на строителните и ремонтните дейности на апартаменти, къщи и етажи от сгради. Ако ви се е налагало да почиствате прясно ремонтиран апартамент, със сигурност сте запознати с трудоемкия и бавен процес .

Мръсотията е навсякъде, а затвореното помещение не осигурява свобода на действие. Почистването е трудно, а малките пространства усложняват процедурата още повече. За да избегнете нежелани последствия, се свържете с професионалната ни почистваща фирма,  предлагаща ви услугите си на достъпна цена. Екип от опитни специалисти ще поеме в свои ръце грижата по възстановяване на чистотата във вашия апартамент.

Как действаме?

Професионалистите ще съберат и ще изхвърлят всички остатъчни боклуци от замърсения ви дом, а впоследствие ще преминат към цялостно обезпрашаване на всички помещения. Използват се професионални прахосмукачки. Машините за ежедневно почистване, използвани от всяка домакиня не притежават силата да се справят с по-обемистите и твърди боклуци. Те се задръстват непоправимо от строителния отпадък.

Дамаските на мебелите се подлагат на изпиране с професионални препарати. Твърдите подове се почистват машинно, стените се забърсват. Ако по тях се забелязва особено замърсяване, повърхностите се третират със специални химически субстанции. Следващата стъпка от изпълнение на задачата е премахването на лепенките от прозорците и дограмите.

Специалистите си служат с препарати и средства за професионална употреба, с чиято помощ отстраняват петна и засъхнала боя и лепило от дограмата и стъклата. Почистването на тази част от интериора завършва с измиване на профилите, стъклата и дръжките с антистатичен препарат.

Санитарните помещения се обезпрашават, а впоследствие –  измиват и дезинфекцират. Процедурата завършва с полагането на защитни емулсии върху всички повърхности. В случай че по време на ремонтите работи са били засегнати меките подови настилки в апартамента, те също се почистват с препарати и машини.

Кои части от дома са най-силно замърсени след завършване на ремонта?

Независимо колко усилия сте положили, за да защитите отделните части от обзавеждането, замърсяването на всички интериорни компоненти – подвижни и статични, е неизбежно. Нашите впечатления показват, че дори когато се прави най-проста замазка на открита тераса, във вътрешността на жилището прониква строителен отпадък,  в количество, достатъчно да повиши нуждата от професионална следремонтно почистване.

Компонентите от обзавеждането, нуждаещи се от незабавно качествено почистване, извършено с професионални методи и средства са:

Подови настилки

Както твърдият под, така и меките подови настилки, останали в помещенията по време на ремонта, имат нужда от майсторска ръка, т.е. от професионалната ни намеса. Ако опитате да премахнете грубия строителен отпадък и прахта с любителската си домашна прахосмукачка, рискувате да се разделите с нея завинаги. Домакинските уреди не са пригодени да поглъщат извънредно големи количества фини и груби строителни отломки.

Заемайки се сами с основното изчистване на собствения си апартамент, в който е протекъл ремонт, рискувате да увредите сериозно не само твърдите, но и меките настилки – килими, мокет, пътеки. Надраскването на ламиниран паркет, дюшеме и керамични плочи винаги се случва по време на чистенето, извършено непрофесионално – един ненужен допълнителен разход на нерви и пари.

В случай че смятате за възможно с домашни средства да изперете в дълбочина меките постелки, то вероятно досега не се е налагало да чистите стаи, в които са извършени ремонти. Първият проблем, с който обезателно ще се сблъскате е обилното намокряне на тъканите. То ще доведе до задържане на влага под настилката и поява на плесен и мухъл. Фаталното увреждане на един под от естествена дървесина също е гарантирано.

Прозорци

Дограмата на апартамента ви ще бъде в такова състояние в края на ремонта, че ще бъде неизбежно наемането на добра почистваща фирма, действаща на територията на София. Екипът ни е винаги готов да ви се притече на помощ..

Практиката ни показва, че с непрофесионален подход е невъзможно да се почистят качествено прозорците в едно ремонтирано жилище. Обикновено резултатите от опитите са издраскана повърхност както на стъклата, така и на профилите.

Предлагаме качествена услуга на изгодни цени, а в тарифата е предварително обърнато сериозно внимание на дограмата. В случай на нужда ще използваме собствена специализирана техника и качествени професионални препарати, срещу които дори най-упоритите бои и лепила нямат никакъв шанс за оцеляване.

Ако прозорците ви са оборудвани с щори, ще обърнем специално внимание и на тях. За нас няма модел щори, който да не можем да почистим идеално, запазвайки отличното състояние на изделията. Прозорците в дома ви ще бъдат перфектно измити както от вътрешната, така и от външната страна, и обработени с антистатична емулсия, която ще предотврати последващото полепване на прах и мръсотия.

Мека мебел

Нашите услуги се търсят често, когато е направен основен ремонт на жилища и бизнес помещения, обзаведени с дивани и фотьойли. Изпълняваме задачата, отделяйки специално внимание на изпирането на меката мебел в помещенията. В прецизно изготвените ни тарифи влиза качественото изпиране на дивани, кресла, кухненски ъгли и тапицирани столове.

Почистваме в дълбочина всякакви покрития – кожа, кадифе, синтетика, запазвайки цветовете и здравината на дамаските. Постигаме съвършенство, без да нанасяме никакви щети върху интериора, защото работим отговорно, съобразно утвърдените правила в нашия бранш.

След кои видове ремонти сме готови да ви се притечем на помощ?

Ние сме сред утвърдените столични почистващи фирми, предлагащи следремонтна хигиенизация на собствениците и обитателите на жилища в блокове и кооперации в София. Услугата се различава много от абонаментното и основните пролетни почиствания.

В тази дейност строителните материали са проблемът, върху който е концентрирано нашето внимание. С тях трудно ще се справите сами, използвайки каквото имате под ръка и с обикновените битови почистващи емулсии – не и със скоростта, с която се справяме ние. Строителните работи, налагащи да се погрижим за чистотата в реновирания ви апартамент са:

Смяна на дограмата

Все повече собственици на апартаменти решават да подменят старата дървена дограма с модерна, енергийно ефективна пвц или алуминиева такава. Тази дейност, макар и рутинна за монтажистите, причинява сериозно замърсяване на цялото жилище. Демонтажът на старата дограма е свързан с къртене на мазилка, а това води до натрупване на фини и по-едри строителни отломки във всяко кътче на дома.

Екипът ни се заема първо с обезпрашаване на цялото помещение, а при нужда се почистват и останалите замърсени пространства. Премахва се напълно прахът, проникнал в дамаските на диваните и в килимите, както и по стените, подовите облицовки и мебелите. Почиства се и самата дограма, като предварително се премахват транспортните лепенки. В случай на нужда се почистват и стъклопакетите на новата дограма – двустранно.

Водопроводни ремонти

Изграждане на нов водопровод, аварии или промяна на предназначението на жилищно помещение – това са все ситуации, налагащи професионалната ни намеса, защото водопроводните операции са почти винаги свързани с къртене и пробиване на отвори в подове, стени и облицовки.

Водопроводните дейности са неизбежни по време на основен ремонт на бани и кухни, ето защо често ни търсят за почистването на плочки и облицовки – стенни и подови. Премахваме прах, лепила, силикон и латекс от керамични плочи, мозайка, мрамор и гранитогрес.

Експертната ни намеса е необходима с почти всяко посещение на водопроводчик в уютния ви дом, дори когато се извършва само монтаж на битови уреди – бойлери, перални и миялни машини. Подготвени сме да върнем дома ви в нормалното му състояние, независимо от вида и сложността на ремонта.

Възползвайте се от достъпните ни цени

Цените ни за следремонтна хигиенизация са максимално достъпни, за да не се налага да се ангажирате сами с тази сложна и трудоемка задача. Наблюденията ни показват, че при самостоятелно почистване с домашни машини и почистващи химикали, се нанасят значителни и често фатални поражения върху интериора.

Издраскани подове, захабени дамаски, надраскани и счупени стъклени прегради, повреден емайл на дървените мебели – това са все последствия от домашното чистене на строителни материали. Предлагаме максимално изгодни цени, за да не се наемате с дейност, за която сте напълно неподготвени.

Стойността на услугата се определя индивидуално спрямо площ на жилището / помещението, степен на замърсяване, вид на участъците, подлежащи на обработка, вид и брой на дейностите, които ще бъдат изпълнени при почистването.

Почистване след ремонт се извършва с пригодена за целта техника и апаратура, която пести времето и усилията на нашия екип. Местата, които са труднодостъпни за машините се обработват ръчно с внимателно подбрани средства и инструменти. Използваме висококачествени концентрирани безопасни емулсии и химикали, съобразени с вида на всеки интериорен детайл. Действаме бързо, за да не затрудняваме обитаването на жилището след основното му почистване.

phone