mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на мозайка

почистване на мозайка

Рефлекс М извършва и професионално почистване на мозайка. Мозайката си остава актуална подова настилка, отличаваща се с изключителна здравина и непреходност. Нейната богата история я прави предпочитана подова и стенна облицовка и днес за много домове и обществени сгради, въпреки че чистенето ѝ изисква специални усилия, методи и средства.

Това ни подтикна да добавим и тази дейност към списъка си с услуги, предлагайки я отново на невероятно изгодна цена. Мозаечните подове се срещат предимно в големите обществени сгради, където са подложени на сериозно замърсяване. Както знаем рутинното ежедневно почистване там съвсем не отговаря на изискванията на специфичната настилка. Ето защо сме готови да предложим професионалната си помощ.

Същото се отнася и за мозайката в домовете – можем да я забележим положена върху тераси, в коридори, бани, кухни и други помещения с висока влажност. Уверяваме ви, че дори ежедневното да почиствате мозайката, положена в банята, няма да предотврати нейното потъмняване и захабяване.

Как процедираме?

Стъпките при почистване на подова мозайка се следват стриктно от нашия екип. Преди да преминем към основния процес, ние инспектираме обекта, за да определим кой метод на работа е по-удачно да приложим. Преди да ви посетим на място е трудно да планираме добре изпълнението на процедурата.

Оценяват се както дълготрайните замърсявания и образуваните петна, така и тежките поражения върху облицовката, нуждаещи се също от нашето внимание. Инспекцията е важна не само за да можем да ви информираме предварително за цената на услугата, но и за да преценим как е най-добре да процедираме.

Същинската работа включва няколко стъпки:

Премахване на твърдите частици от повърхността

Първата стъпка от операцията включва премахване на всички замърсявания под формата на твърди частици. Те се изсмукват с помощта на мощна професионална вакуум машина, като се обработват всички кътчета и ъгли, където се концентрира най-много мръсотия. Справяме се успешно с обезпрашаването, премахвайки не само прах, но и по-груб строителен отпадък.

Прецизността играе ключова роля на този етап, защото недобре почистените твърди частици ще компрометират цялото ни мероприятие. Дребни камъчета, песъчинки и втвърдени частици прах, биха могли да повредят както самия под, така и специализираната ни техника. Тъй като подът се мие машинно, пълното и окончателно премахване на твърдите замърсители е задължително.

Измиване и полагане на запечатка

Мозаечните подове се измиват добре, при нужда два пъти, като се използва подходящ за целта концентрат на прах, притежаващ свойството да разтваря старата мръсотия и да помага за премахването ѝ без остатък. За почистване на стара мозайка с висока степен на замърсяване използваме професионална ротаторна машина, която отлепя дори дълбоко запечатани петна и мръсотия. Трудно достъпните за машината места се обработват ръчно.

След измиване, мозаечният под се оставя да изсъхне напълно, след което се полага полираща запечатка, имаща за цел да предпазва повърхността от механични повреди и натрупването на нови замърсявания. Полирането е онази фаза от професионалното чистене, която ще осигури блясък и красота на настилката тип мозайка в продължение на десетилетия.

Дребни детайли, на които се дължи успеха на нашата компания

Никога не пропускаме да полираме пода с качествена полираща запечатка, извършвайки професионално почистване на мозайка, особено след ремонт. Ремонтите са най-големият враг на подовете от естествени материали – дърво, мрамор, каменни плочи.

Строителните материали и инструменти са безпощаден абразив, причиняващ дълбоки драскотини и наранявания на мозайката. След като ги почистим и полираме с професионалните си препарати, подовете връщат мигновено първоначалния си блясък и по-важното – го запазват за дълго. В процес на работа, използваме специално предназначена за целта апаратура и професионални препарати.

Нашите методи са способни да се справят с всякакви замърсявания, включително с най-старите. Компанията ни разполага с добре обучен екип от чистачи, които не просто могат да работят с професионалната техника, но и да подберат подходящите методи на почистване на подовете от мозайка спрямо произхода и степента на замърсяване.

phone