mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на гранитогрес

машинно измиване на под

Почистване на гранитогрес е универсална услуга, еднакво подходяща за жилища и големи обществени сгради. Разликата между ежедневното или ежеседмично хигиенизиране на този вид настилки и чистенето, изпълнено от Рефлекс М е огромна. Докато вие можете само да премахнете праха и по-леките замърсявания, ние можем да се справим с дори най-сериозните замърсители, включително строителен отпадък.

Основно чистене на конкретния вид подови покрития е добре да се прави поне веднъж годишно в обектите с голям поток от хора и висока степен на замърсяване. За домовете, като че ли най-подходяща е нашата намеса след приключване на ремонтни работи. Предлагаме услуга, изпълнена по начин, който връща блясъка на облицовките, справяйки се с най-упоритите строителни материали – лепила, бои, варови и циментови разтвори.

Защо този материал трябва да се почиства професионално?

Гранитогресът е отлично решение за места с интензивно натоварване, тъй като е с еднородна структура, и следователно по-устойчив на механично въздействие. Той е с нисък коефициент на влагоабсорбация, което помага за по-трудното му замърсяване и захабяване, но в същото време е по-труден за изчистване, особено като се вземат предвид различните видове настилки, предлагани на пазара.

Гранитогресът може да бъде полиран, матиран, релефен или комбинация от трите. Някои изделия са лакирани, а други допълнително декорирани с релефна украса на повърхността. В зависимост от вида на настилката определяме методите на действие. Така например, когато почистваме плочи с грапаво покритие, използваме меки четки, които успяват да премахнат всички замърсявания в релефните участъци.

Отново изключително деликатно подхождаме и към почистването на матираните разновидности, за да избегнем повреждането на горния матов слой. Неговото разрушаване би довело до износване и захабяване на подовата облицовка. Често забелязваме такива поражения, нанесени при непрофесионално чистене на места, където са използвани силни киселини и абразиви.

Професионалното отношение трябва да бъде налице  в процес на всяко хигиенизиране, независимо дали се почиства релефен или гладък и полиран вид облицовка. Както професионалната техника, така и почистващите препарати следва да отговарят на вида и свойствата на настилката.

Степента на замърсяване и особено наличието на стари и упорити петна също е фактор, с който се съобразяваме, избирайки начините и средствата за почистване, но в основата стои стремежът ни да избегнем всякакви поражения в процес на обработката. Към момента не се е налагало да се извиняваме пред своите клиенти за допуснати поради незнание грешки.

Какъв е методът ни на работа?

Предварителната оценка на състоянието на настилките от гранитогрес ни помага не само да изберем методите си на действие, но и да дадем максимално изчерпателна информация на клиента, относно срок на изпълнение, цена и очаквани резултати.

След оценка на състоянието на подовете от гранитогрес предприемаме стъпки по идеалното му почистване. Ако в обекта са приключили ремонтни дейности, се стараем да премахнем напълно всички строителни отпадъци, преди да преминем към машинната обработка на повърхностите.

Внимание към всеки детайл

За да предложим качествено професионално почистване на твърдите настилки от гранитогрес, ние използваме машини и накрайници, съобразени с вида и покритието на облицовката. Машините осъществяват интензивен натиск върху настилката, като така достигат до най-дълбоките замърсявания, без да причинят никакво нараняване на скъпия материал.

Машините, с които извършваме почистване на подове от гранитогрес впръскват почистващата емулсия, след което я втриват внимателно по цялата повърхност. Налична е и водосмукателна функция, премахваща остатъците от вода заедно с разтворените замърсявания до пълно подсушаване. При нужда, обработеният участък се полира със специален препарат, който връща блясъка и предпазва облицовката от последващо нараняване и захабяване.

phone