mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване и пране на щори

Почистването на щори е една от наложителните дейности в списъка с услуги на Рефлекс М. Днес, тези елементи се срещат във всеки дом и офис. Най-разпространеният материал за тяхната изработка е алуминият. Ламелните вариации притежават луксозен вид и функционалност.

За съжаление, повърхността им предполага по-лесното и бързо натрупване на прах и нечистотии. Поради тази причина ламелните, метални щори трябва да бъдат чистени обстойно поне веднъж на три месеца.

Нашият екип съобразява метода на работа с местоположението на интериорния елемент. Ако предпазващите елементи са монтирани на труднодостъпно място, екипът ни ще ги демонтира. След като ги почистим ще бъдат върнати на предишните им места.

Стъпки по прането на щори

Процедурата започва с изсмукване на повърхностната прах с помощта на прахосмукачка и впоследствие, екипът ни избърсва отделните ленти с помощта на микрофибърна кърпа и специален антистатичен препарат. Обработва се всеки отделен елемент от щората единствено с професионални препарати.

Целта е премахване на прахта без да се надрасква повърхността на ламелите. Ако чистенето не се проведе навреме, прахта, полепнала по повърхността ще образува твърд слой от нечистотии. В тези случаи, екипът ни предпочита да демонтира конкретната щора и да я обработи отделно. След отстраняване на петната и прахта, демонтираните елементи, се сглобяват и се връщат на местата им.

Ако се заемете сами с конкретната почистваща процедура има опасност от разрушаване целостта на предпазващия от слънчеви лъчи елемент. Неопитните ръце и очи често пъти пропускат мръсотията по труднодостъпните места.

Качество на работа

Опитните специалисти в нашата компания са лидери в почистването и през годините са се справяли с прането на всякакви разновидности на конкретния интериорен компонент. Използвайки утвърдени в практиката технологии, ние сме сред лидерите в областта!

Дори и най-придирчивите от клиентите ни, винаги остават доволни от работата ни и не само се връщат отново и отново, когато имат нужда от нашите услуги, но и ни препоръчват на свои приятели, роднини и колеги. Фирмата ни наистина цени своите клиенти и се стреми винаги да отговори на високите им изисквания и потребности.

Технологии в изпирането

Разчитаме винаги на последно поколение материали и техника, при изпълнение на почистващите процедури. Единствено марки и машини, доказали се през годините, са сред техниката, използвана в професионалната ни дейност.

С това целим удовлетворяването на всеки клиент и детайлното изпълнена задача. Напускайки дома ви, ще оставим щорите забележително лъскави и блестящи. Използвайки професионалната ни услуга, чистотата във вашия дом ще достигне едно ново, далеч по-високо ниво.

Видове щори, които почистваме

Ядрото на фирмата ни се състои от опитен и доказал се през годините екип. Именно затова, сме готови за всякакви предизвикателства и можем да покрием всички нужди на хората, които са ни се доверили.

Специалистите ни чистят ламелни и метални щори с професионални средства и препарати. След нашата намеса, те видимо подобряват външния си вид – блясъкът се възвръща, а прахта бива отстранявана и от миниатюрните детайли. Не позволявайте на нечистотиите да се загнездват във вашия дом или офис. Осигурете си чиста и здрава среда, каквато безспорно заслужавате.

Почистваме и перем:

  • Вертикални;
  • Алуминиеви;
  • Метални;
  • От текстил;
  • Извършваме успешно пране на римски щори;
  • Щори от плат;
  • И всички други видове.

Методи на действие

Изпълняваме висококачествена хигиенизация (чистене и изпиране) на вертикално разположените модели, действайки по различни начини, в зависимост от степента на замърсяване, вида на материала и предпочитанията на клиента. Методите са винаги съобразени с конкретната ситуация, за да предоставим отлично качество и избегнем пораженията върху изделията.

Рутинното хигиенизиране на алуминиева щора може да включва само обезпрашаване на ламелите и обработка с антистатичен препарат, целящ да предотврати натрупването на прах за един дълъг период от време. Тази дейност се изпълнява ръчно от нашите хигиенисти. В зависимост от ситуацията, изделията могат да бъдат почистени на място, както и да бъдат свалени за детайлно чистене.

При извършени ремонтни и строителни дейности и в случай че прозоречните покрития не са почиствани отдавна, се налага да включим в действие и тежката артилерия – професионалните ни машини. Силата на водната пара е добре известна на професионалните почистващи фирми. На нея залагаме почиствайки хоризонталните и вертикалните разновидности, изработени от алуминий. Парата ни помага значително и в прането на вертикалните текстилни изработки.

Горещата водна пара притежава доказана способност да разтваря дори старите замърсявания за много кратко време. Тя е безпощадна към сложните замърсители и строителните материали. Мощните ни парочистачки са идеалното решение, помагащо ни да изчистим обзавеждането на клиента , нацапано в процес на ремонт. Те успяват да премахнат без остатък не само прах, но и циментови и варови разтвори, латекс, бои и лепила.

Обработката с парочистачка е предпочитан от нас метод за изпиране на текстилни материи, тъй като позволява почистване без демонтаж, което ни спестява времето, необходимо за демонтаж и монтаж на изделията. Методът на третиране съхранява напълно деликатните текстилни тъкани, предпазвайки същевременно и свързващите отделните ленти детайли от разкъсване и фатално повреждане.

Клиентите също предпочитат парата за третиране на щорите от плат, срещащи се масово в офиси, учреждения и големи обществени сгради. Причината е бързината, с която се постига безупречна чистота и възможността обичайната експлоатация на обекта да бъде възстановена в много кратки срокове.

Когато сме почистили с нашите мощни парочистачки, можете незабавно да се върнете към рутинните си ежедневни задачи. Не е нужно да чакате изсъхването и монтирането на щорите, за да преминете към нормално обитаване на сградата.

След пране и почистване с гореща пара, тъканите не остават намачкани и деформирани. За разлика от изпирането с препарати, с този метод на действие, цветовете се запазват свежи и ярки за продължителен период, а в повечето случаи връщат блясъка, който са притежавали в началото.

Щората – толкова харесвана, но и толкова трудна за почистване

Всеки, който е опитал поне веднъж да почисти са щората, засенчваща прозорец или стъклена преграда, със сигурност се е уверил лично в сложността на уморителната задача. Използвайки домашни средства за изчистване на значителен брой компоненти от този тип, операцията се усложнява допълнително. Често резултатът е незадоволителен и не се решаваме да направим повторен опит.

Една щора е много изискано и функционално средство за засенчване на остъклени врати и прозорци, но същевременно и изключително труден за почистване интериорен компонент. Високо разположени прозорци, деликатен и капризен материал – все предизвикателства, за които нито един непрофесионалист не е напълно подготвен.

За да имаме чиста и здравословна среда у дома, в офиса, търговското помещение, е важно да се извършва редовно и качествено хигиенизиране на този тип сенници, включително изпиране, стига материалът да го позволява. В тези случаи професионалните почистващи фирми са истинско спасение, защото иначе бихме отлагали твърде дълго, а по този начин и довели щорите до неизползваемо състояние.

Защо да се възползвате от тази услуга?

Броят на щорите в жилището ви/ бизнес помещение е огромен? Тогава изчистването им ще трябва да се извърши професионално и задачата ще бъде завършена в минимален срок. Екипът ни е достатъчно голям, така че един по-голям като площ обект няма да представлява особена трудност.

Хигиенистите ни имат богат опит в почистването на всякакви видове щори, и са запознати в детайли и с по-специфичните модели и материи. Можем да върнем блясъка на стандартните ламинирани изделия, и да почистим професионално хоризонталните и вертикално разположените. Не се колебаем да се заемем с щори тип вертикални, включително да ги почистим и изперем, в случай че материалът го позволява.

Можем да демонтираме и изперем вертикалните и хоризонтални разновидности, при положение, че първият вариант е невъзможен. В тази услуга влизат голям брой и различни по вид дейности: обезпрашаване, измиване и изпиране на всички разновидности и модели – хоризонтално и вертикално разположени, твърди и от плат.

Методът на обработка на различните типове, се избира индивидуално спрямо желанието на клиента, вида на материала и особеностите на обекта. Елементи, разположени на трудно достъпни места, се свалят за дълбочинно почистване с подходящ уред и почистващ препарат. Когато прозорците са удобно разположени, почистваме изделията на място, с което пестим време, но не и прецизност.

Перфектната комуникация с нашия екип от специалисти, е причината услугите ни да бъдат ползвани многократно от едни и същи клиенти. Изгодните цени и високото качество на работа, предлагани от добре обучените ни специалисти, са друг основателен аргумент в полза на компанията ни. Можете спокойно да ни поверите дори деликатните и скъпи части от обзавеждането, защото работим внимателно и с максимална отговорност спрямо вашата собственост.

Услугата е подходяща не само за частни клиенти, но и за големи бизнес компании и държавни учреждения. Хигиената е ключ към доброто здраве, ето защо не бива да правите компромис с чистотата във вашия дом и на работното си място.

Експедитивност и отговорност от доказани професионалисти

Много от собствениците на жилища, офиси и учреждения занемаряват драстично хигиената, поради притеснение, че работата на чистачите ни ще отнеме твърде дълго време и ще наруши установения ритъм на живот и работа в помещенията. С нас тези опасения са напълно неоснователни, защото разполагаме с достатъчно голям и перфектно подготвен тим, способен да се справи максимално бързо, но и отговорно с всяко предизвикателство.

Почиствайки вертикални и хоризонтални щори, действаме експедитивно, съобразно предварително изготвен план. Поемайки големи по площ и сложност обекти, в хигиенизацията се включват оптимален брой хора, за да завършим мероприятието в обещания срок. Когато са налице големи и твърде високи прозорци, може да се наложи демонтаж на всяка щора за по-лесно и обстойно почистване.

За да изперем римски щори, отново прибягваме да демонтирането им, за да можем да ги почистим качествено и от двете страни. Изпирането се извършва с водна пара, оставяйки деликатния текстил в безупречно състояние. Можете да се радвате отново на свежите и ярки цветове на платовете, без гънки, изтъняване на материята и неприятни миризми.

Цените, които ви предлагаме за пране и почистване на вертикални и хоризонтални ламелни щори, са едни от най-достъпните в столицата. Цената на всяка услуга се определя индивидуално на база големина и достъпност на компонента, вид на материалите, степен на замърсяване и начин на обработка.

phone