mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на баня

почистване на баня

Баните, в които често се помещава и тоалетната са идеалната среда за развитие на микроби, гъбички и плесени. Тяхното пълно премахване със стандартни домашни методи и средства е невъзможно, ето защо е добре да потърсите професионална фирма Рефрлекс М за почистване на баня. Ние ще се погрижим за санитарното помещение в дома ви поне веднъж месечно. В някои случаи е препоръчително и ежеседмичното хигиенизиране.

Оставете задачата на професионалистите

Смятате, че банята ви е идеално чиста, защото почиствате подовете и стените всяка седмица? Вероятно грешите. В болшинството случаи, когато сме потърсени за да почистим бани, забелязваме сериозни пропуски в най-критичните точки – около и в тоалетните чинии, под мивките, в и около канализационните сифони и къде ли още не.

Банята е възможно най-често омокряното помещение в едно жилище, независимо дали в нея има душ кабина, душ параван или защитна завеса. Всеки път, когато член на домакинството се изкъпе, тя се изпълва с пара, задържаща дълго в помещението при липса на добра вентилация. Парата се отлага по керамичната облицовка и прониква във фугите, оттам ситуацията е ясна – образуване на мухъл, неприятни миризми и грозни тъмни петна по цялата повърхност.

Когато ние се заемем с хигиенизирането на санитарното помещение, далеч не се ограничаваме единствено с почистване на керамичните плочки. Всъщност, облицовките са финалният етап от операцията, защото преди това сме обърнали внимание на фугите между тях, на пространството зад и около санитарното оборудване – мивка, тоалетна чиния, казанче, смесители, корито и стени на душ кабината, огледала, плотове и водопроводни компоненти.

Как действаме?

Преди да пристъпим към същинската работа, ние изготвяме план за действие, въз основа на това, кои сектори се нуждаят от специално внимание. Така например, в току-що ремонтирани помещения извършваме предварително чистене за деликатно премахване на наличния строителен отпадък и прах. Строителните материали са груб абразив, който, неправилно почистен, премахва защитния гланц на плочките и ги уврежда фатално.

По време на следремонтно професионално чистене, във всяка баня, се стараем да премахнем внимателно (без да нанасяме никакви поражения) следите от строителните работи – варови и циментови разтвори по пода и стените, теракол, фугиращи смеси, остатъчен силикон и прах, която винаги обхваща цялото пространство. Първата стъпка от тази операция е „сухото” почистване с меки четки и мощни прахосмукачки. Едва след това включваме в действие машините и професионалните препарати.

Извършвайки основно почистване, екипът ни се концентрира предимно върху фугите между плочките, защото те са най-силно поразени от влагата. Третираме участъците с мощен не-абразивен препарат с антибактериални свойства, за да сме сигурни, че всички микроби са напълно елиминирани. В обработката на стари и сериозни натрупвания на мръсотия, мухъл и петна използваме професионални парочистачки, разграждащи напълно твърдите налепи.

Освен с качествено почистване на фугите между плочките, се заемаме и с основна хигиенизация на душ пространството във всяка една баня. То е следващият по сложност участък в помещението. Поддушовото корито се обработва с регламентирани антибактериални препарати, а стъклените стени на кабини и паравани се третират с емулсии, способни да премахнат напълно следите от водните пръски и петната от варовик.

Всеки компонент в банята  има значение за нас

Гарантираме високо качество при почистване на мозайка, ако подът на дадена баня е покрит с този вид облицовка. Мозайката е с много по-различни характеристики от керамичните плочи и налага съвсем различни методи на действие. Там, където е възможно машинно обработване, включваме мощната професионална техника. Трудно достъпните за машините места се почистват ръчно.

Важна част от професионалното почистване на баня е вниманието към тоалетния възел. Тоалетната чиния получава цялото ни внимание, понеже е сериозен източник на микроби и зарази. Почистваме тоалетната отвън и отвътре, включително пластмасовата седалка. Казанчето също се обработва детайлно. В случай на нужда, се извършва и премахване на натрупания котлен камък. Вашата баня ще бъде най-чистото място в дома ви, след нашата експертна намеса.

phone