mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

“Естетичните” корекции на доказаните фирми за почистване

Успешните професионални фирми за почистване осигуряват премахване на замърсявания от всеки тип настилка, но неделима част от дейността им си остава също и поддръжката на интериор. Т.нар. козметични процедури не са второстепенен, а довършителен етап от основното почистване, за доста видове твърда облицовка, тапицерия и мека настилка.

Основна особеност на “разкрасяване” след чистене е, че често то е трудно постижимо с подръчни инструменти, разтвори и ароматизатори. Прилагането му е свързано с използване на специализирани инструменти, прибори и фирмени препарати за определеният тип повърхност, каквито често са привилегия само на почистващите фирми.

Освежаване на тапицерия от плат и кожа

Дълбочинното изпиране с почистващ разтвор изглежда достатъчна грижа за красивата текстура на несваляемата дамаска от плат. Истината е, че цветът й избледнява с течение на времето, ако върху нея редовно се прилагат силно концентрирани алкални формули за отстраняване на петна и маслени отпечатъци. Затова една от специалните луксозни процедури на почистващи фирми е пране на тапицерия с омекотител, за съхраняване мекотата и гладкостта на текстурата.

Изпирането се осъществява чрез високооборотна перяща прахосмукачка с екстракция, с която разтворът и съответно и омекотителят проникват и в долните слоеве вата/дунапрен/мемори пяна. Разцветката на тъканите се съхранява ярка, наситена и свежа, а ароматите, с които ще ви изненада екипът хигиенисти, създават невероятна атмосфера в помещението.

Изкуствената и особено естествената кожа са по-капризни на обработка от платът. Спазването на правилата за отстраняване на маслени и друг тип петна е недостатъчно без осигуряване на процентът влага, от който кожената тапицерия се нуждае не само за да съхрани красотата, но и текстурата си. Изсъхването на кожата причинява нейното напукване и разрушаване.

Подхранването с натурално масло, крем или вакса е процедура, която почистващите компании препоръчват на всеки свой клиент и предлагат като самостоятелна услуга. Подхранването се извършва периодично чрез покриване на тапицерията с масло, крем, лосион, глицерин или вакса, след което се оставят да попият в кожата за определен период и излишъкът се избърсва. Професионалните подхранващи кремове за тапицерия са водоустойчиви и освен полиране и овлажняване, запълват микроскопични драскотини в кожата, създавайки и повърхностен водоустойчив слой.

Набукът и велурът не се ползват от козметични процедури. Единствената препоръчителна стъпка при тях е предпазването от намокряне, което ги уврежда, и заместването на мокрото почистване с четка с метални зъбци.

Компаниите за хигиенизация съветват прахосмукачката да се замени не само при кожената мека мебел, но и при текстилните дамаски. Понякога накрайникът накъсва повърхностният слой, което е достатъчно за нарушаване визията на текстурата.

Разкрасяване на мрамор и мозайка

Най-ефектните каменни декоративни облицовки дължат красотата си на специфични манипулации. Те се извършват при конструиране на настилката и целят създаване на плътен покривен слой, който възпрепятства проникването на вода, маслени консистенции и дори UV лъчи в камъкът.

Процедурите са известни като импрегниране и полиране за придаване на красив гланц, изпълняват се в последователност и не са взаимозаменяеми. Клиентите не биха могли да ги изпълнят самостоятелно, без професионално техническо оборудване.

Възстановяване на гланц и блясък

Професионално занимание са и процесите по възстановяване на естествен и изкуствен мрамор, и декоративни мозайки. Шлайфането се извършва машинно, и най-общо представлява отделяне на повърхностният горен слой на захабена облицовка. Най-модерният уред за извършването му е дискова машина, оперираща с абразивни диамантени частици.

Кристализацията – услуга, която се извършва и при мраморни настилки, представлява нанасяне на специален препарат (кристализатор). Формулата му трябва да осъществи химична (и впоследствие видима) реакция със съставът на камъкът.

Кристализаторът се втрива с оборотна дискова машина с накрайник от метална вата, възстановявайки фабричният вид на полировката, и заличавайки микроскопични драскотини върху нея. Процедурата се повтаря до постигане на желаният блясък. Всичките тези възстановителни процедури са задължителни довършителни етапи след почистване, и се извършват и като самостоятелни процедури.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone