mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на мека мебел след ремонт – лесна задача или истинско предизвикателство?

Почистването на мека мебел след ремонт е нещо, което не може да уплаши само професионалните чистачи. Жестоката реалност е такава, че дори да ремонтирате банята, диваните и фотьойлите в дневната ще се нуждаят от основно почистване, когато приключат строителните работи.

Прахът, натрупан вследствие къртене на мазилки е най-жесток към любимите ни холни гарнитури. Докато пода, стените и другите мебели могат да се почистят лесно с метла и парцал, то дамаските на меката мебел изискват специална стратегия.

В какво се състои трудността?

Основен фактор, затрудняващ почистването на мека мебелировка, е прахът проникнал дълбоко в дамаската и дунапренените възглавници. Задачата се улеснява значително в случай че облицовката може да се сваля и изпира в пералнята машина.

Когато е фиксирана без възможност за премахване, се налага локално машинно изпиране. Казваме машинно, защото ако смятате, че можете с мокра кърпа и препарат да премахнете праха и петната от строителни материали, полепнали по меката мебел, то със сигурност жестоко се заблуждавате.

С този метод можете единствено да влошите положението. С намокрянето, строителните материали (цимент, гипс, теракол) придобиват кремообразна консистенция, която впоследствие се премахва изключително трудно. Не и без да се изгубят естетическите качества на тапицерията.

Кой е лесният начин?

Най-лесният, а и най-ефективен начин за следремонтно почистване на силно замърсена мека мебел, си остава професионалната намеса на специализираните фирми. Колкото и да не ви се иска да увеличавате финансовите разходи, ако държите на качеството, ще се наложи да направите допълнителна инвестиция, използвайки услугите на добра професионална почистваща фирма.

Фирмите за почистване знаят как се почистват меките мебели, замърсени по време на ремонта. За целта те използват първо мощни професионални прахосмукачки. Смятате, че вашата също е мощна? – Почакайте да видите техните. Професионалните вакуум машини изсмукват без проблем строителен прах и по-груби отломки. Домашните прахосмукачки са твърде фини за тази задача. При болшинството от тях изгаря моторът.

След като изсмучат праха и по-грубите частици без остатък, професионалните фирми пристъпват към същинското почистване, а именно изпирането на дамаските. В зависимост от вида на материята и дизайна на изделията, то може да се направи ръчно или машинно. Машинното пране използва пара под високо налягане, способна да разтвори и премахне дори старите и упорити замърсявания.

Препаратите, които професионалистите използват също имат огромно значение за качеството на резултата. Те не само са с висока концентрация и отлични почистващи свойства, но и се подбират умело спрямо материята, от която е изработена тапицерията. Почиствайки сами с препаратите, предлагани в търговската мрежа, ние рискуваме да повредим сериозно деликатните материи. В болшинството случаи резултатите са крайно незадоволителни.

Важен етап, който не бива да подценяваме

Подсушаването е финалният щрих при дълбоко почистване на замърсената от ремонтните работи мека мебел. Перящите професионални машини имат функция за абсорбация на останалата влага, така че диванът и фотьойлите да останат полу-сухи непосредствено след обработка.

За пълното им изсъхване ще бъдат нужни най-много един-два часа, след което могат да се използват спокойно. Ако намокрите обилно меките части на диваните, табуретките и креслата, за изсъхването им ще ви бъдат нужни поне 8 – 12 часа, и то при ниска влажност и висока температура в помещението.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone