mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Чистене на офиси

Услугата основно почистване на офиси е за всички управители на предприятия и фирми, които държат работните помещения да блестят от чистота. Често се задава въпросът каква е разликата между ежедневното и основното почистване на офиси и сгради. Позволете ни да Ви представим отличителните черти на основното почистване.

Когато се говори за ежедневно почистване на офис, се взема предвид забърсването на праха от бюрата, изхвърляне на кошчето, почистване на пода, санитарните помещения, обиране на по – обемните боклуци и изхвърлени хартии. При основното почистване се отделя внимание на всеки ъгъл и кътче от Вашия офис. Процесът започва в посока от горе – надолу или казано по друг начин, нашият екип започва с почистването от тавана към пода. На първо място се обират всички паяжини по тавана и ъглите. Осветителните тела се почистват от натрупаната прах. Преминава се към почистване на климатиците.

Следващият етап от провежданото основно почистване на офиси включва грижа за стените и прозорците. Целта е да се премахне натрупаната прах. Щорите се избърсват внимателно с препарати с антистатичен ефект. Стъклата се излъскват до блясък. Отделя се нужното внимание на дограмата и всеки елемент от профила. След като се приключи с тази част се преминава към почистване на бюрата и офис техниката. Всички рафтове биват изпразнени. Целта е да се премахне прахта, която се е натрупала с времето по книгите и пространствата между тях. Компютрите и останалата техника се забърсват със специални препарати, които не увреждат повърхността.

Екипът ни ще се погрижи за всички мастилени петна по техниката. Столовете и диваните също получават нужното внимание. Повърхността им се минава с прахосмукачка. Ако се виждат петна, повърхността се изпира и подсушава. По време на основно почистване на офиси, подът на помещението се почиства обстойно. Отделя се вниманиеи на дребни детайли, като например поставяне на ароматизатори в тоалетните помещения.

Защо професионално извършеното основно чистене на офиса е толкова важно?

Много наши корпоративни клиенти смятат, че с редовното почистване се елиминира нуждата от основно чистене на офиси, но с времето те научават колко голяма е разликата между двете услуги. При редовното почистване не може да се обърне специално внимание на трудно достъпните места, а с времето натрупването на мръсотия там става сериозно.

Замърсените участъци, на които не се обръща внимание при рутинното хигиенизиране създават една нездравословна среда за вас и вашите служители. Дори да не забелязвате замърсяванията, те са факт и вие влизате в контакт с тях ежедневно – вдишвате ги, приемате ги върху дрехите си и дори им позволявате да полепнат по вашата кожа. Прахта, която ви заобикаля уврежда вашите дихателни органи, както и плесените и микробите, които също имат свойството да се развиват незабелязано.

Когато нечистотиите във вашия офис станат забележими – мръсни прозорци, дамаски, килими и висящи от тавана паяжини, това ще се отрази както на вашето настроение, така и на впечатлението за вас у вашите клиенти, партньори и сътрудници. Офисът на една компания, независимо от неговата площ е визитната ѝ картичка, с която се представя в бизнес сферата, в която оперира.

Когато се отнасяте немарливо към хигиената в своя офис, това праща ясно послание към вашите клиенти, че това отношение е валидно и за начина, по който вършите своята работа. Чистотата в една офис сграда говори за чисти и коректни отношения. Приятната обстановка ще предразположи вашите бизнес партньори да прекарат повече време на ваша територия – при едни важни преговори, това в повечето случаи е добър показател.

Какво представлява тази наша услуга?

Услугата основно чистене на офиси има за цел да допълни абонаментното почистване. Тя може да се извърши веднъж или два пъти годишно, но изпълнението ѝ е задължително и не бива да се отлага твърде дълго. Нашата услуга е комплексна, но въпреки това тя може да се съобрази с нуждите на всички клиенти – от малките фирми до големите корпорации и административни сгради.

При основно почистване на вашия офис, ние ще обърнем внимание на всяко ъгълче и всеки архитектурен елемент или компонент от обзавеждането. Ако прозорците във вашия офис не са почиствани периодично, то тяхното основно почистване ще бъде изпълнено прецизно и с подходящите техника и препарати. Това включва както стъклата, така и цялата дограма, като използваните почистващи средства ще бъдат съобразени с вида на материала – PVC, дърво, ламиниран профил и т.н.

Таваните, особено когато са разположени на значителна височина също заслужават професионално внимание. Нашият екип почиства както гладки мазилки, така и различни видове окачени тавани, заедно с прилежащите към тях осветителни тела. Климатиците подлежат на основно почистване и съветваме своите клиенти да се възползват възможно най-често от тази услуга, тъй като замърсяванията в телата биват отвеждани в помещенията и вдишвани от хората, които се намират в тях.

Меките подови настилки – килими и дамаски ще бъдат почистени в дълбочина при всяко наше основно чистене на офиси. В зависимост от вида на материалите и степента на замърсяване, меките тъкани ще бъдат идеално изпрани и подсушени с нашите модерни професионални уреди за почистване. Към тази услуга подхождаме с не по-малко внимание, старание и професионализъм, в които безспорно вече сте се убедили.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone