mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на котлен камък от душ – концентриран разтвор или домашни рецепти

уш слушалката е детайлът, без който банята изведнъж губи своето значение. Състоянието й е изключително важно за пълноценното оползотворяване на банята и един от основните фактори за хигиената в това помещение. Замърсителите на този компонент са втвърдените остатъци от сапун, ръжда, мухъл и варовик. Последният се появява постоянно във всички области от санитарният възел, където се осъществява неспирен воден поток. Характеристики на водата образуват добре познатите бели петна, познати и наименованието варовик.

Основното почистване на котлен камък от душ батерията става задължително, когато натрупванията са толкова дебели, че стесняват и запушват някои от малките улеи на питата. Те ограничава притокът на вода и качеството на хигиената ни и в един момент въпросът за премахването им става жизненоважен, освен ако не решим да поставим нова душ слушалка или стойка. То се извършва лесно и бързо, благодарение на разнообразните съвременни препарати. Отстраняването му обаче може да се случи и някои много ефективни рецепти с продукти от хладилника и шкафа ви с подправки. И да, те наистина действат!

Тайни от кухнята

Плътните наслоявания върху металната повърхност трябва да бъдат “стопени”. Това е възможно с помощта на мощна разяждаща субстанция, която да окаже агресивно въздействие върху отлаганията. Такъв ефект оказват киселините, които присъстват в почистващите формули на пазара, а в собствената си кухня можете да ги откриете в няколко продукта, от които се възползвате почти ежедневно.

Оцет и лимонова киселина са двете най-разпространени вещества, които ефективно отстраняват абразивните бели петна от всички битови съоръжения. Те се прилагат за определено време и в точно съотношение с гореща вода. Водата трябва да заври и да се остави в кипнало състояние за около половин час, след което се изплаква и душът ви би трябвало да е напълно прочистен и отпушен. Комбинираната “терапия“ с оцет, сода бикарбонат или самостоятелно прилагане паста за зъби също са изключително ефективен начин за почистването му, само че в случая то обикновено изисква продължително търкане с мека четка. Твърдите бели парчета прилепват здраво към метални и фаянсови плоскости, така че отстраняването им трудно се случва с нещо по-слабо от агресивен разтвор или груба физическа сила.

Фирмени препарати

Пазарът също предлага изключително разнообразие от интензивно действащи препарати против натрупан варовик. Те са силно дезинфектиращи и антибактериални разтвори, които въздействат само след прилагане върху засегнатите повърхности с мека гъба. Обикновено в тези формули винаги присъства киселинната съставка, придружена от нейоногенни Повърхностно Активни Вещества (ПАВ). Изплакването отново става с гореща вода, а най-ефективните формули се проявяват с отстраняване на ръжда и замърсявания, като освен това забавят бъдещото отлагане на варовикови налепи

Нанасянето им става директно върху повърхностите с налепи, като повечето разтвори се разреждат в определено съотношение, в зависимост от степента и възрастта на варовиковите отлагания – най-упоритите петна се третират със силно концентриран препарат. Продуктите са с приятен освежаващ аромат, който се усеща в банята дълго след отмиване от батерията. В случай че душът ви е монтиран в кабина – тя също би могла да стане обект на варовикови отлагания, така че редовната поддръжка на всички детайли от санитарният фаянс е най-сигурната защита.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone