mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Домашно или професионално почистване на матрак от мухъл

Почистването на спалнята неминуемо ни отвежда към леглото и по-точно към матрака, чието състояние е изключително важно за здравословната атмосфера в стаята. Редовното почистване с прахосмукачка и концентрат ще осигури идеална чистота, свеж аромат и по- комфортна почивка. Когато обаче тези дейности са били пренебрегнати в продължение на дълго време, често се налага отстраняване на стари упорити петна.

Мухълът е най –опасният замърсител, който се появява при висока влажност. Присъствието му може да се дължи както на недобра изолация на стените, така и на намокрен и неподсушен матрак. Честото заливане с течности също предизвиква неприятните жълтеникави отлагания, а ненавременното почистване на матрак от мухъл и плесени е обвинявано за редица дихателни проблеми.

Проблемните зони се третират с домашни рецепти или с химичен препарат, но допълнителното дезинфектиране е задължително във всеки от двата случая (дори и препаратът да съдържа дезинфектант).

Почистване и предпазване от мухъл

Мухлясалият матрак е последствие от неефективна поддръжка . Предпазването от алергенните микроорганизми става чрез редовно проветряване на спалнята, изрядна хигиена на подовите настилки и честата подмяна на спалното бельо. Веднъж появили се обаче, дори и най-малките петна с ръждив цвят се обработват до пълното им отстраняване, а бельото в контакт с тях трябва да се изпере с белина или друг силно дезинфектиращ разтвор.

Лесно можете да установите дали матракът ви е мухлясал или просто изцапан. Мухлясалата повърхност има неприятен аромат и няма как да объркате с обикновено петно. Отстраняването се извършва чрез ръчно или машинно дълбочинно изпиране с мощен препарат. Изненадващ ефект обаче могат да окажат и някои домашни рецепти, които ще възстановят искрящо белият цвят и свежестта на спалният матрак.

Домашна рецепта или марков препарат

Ако сте сигурни, че матракът ви се е покрил с мухъл, след премахване на спалното бельо и предпазният калъф поставете смес от 1 ч.ч. сода за хляб и няколко капки ароматно масло. След нанасянето й оставете за няколко часа и после отстранете с прахосмукачка. Специалистите препоръчват масло от лавандула / чаено дърво, заради ефекта на аромата им срещу всякакви миризми и микроорганизми

Петната върху матрак се третират с домашен или фирмен препарат и мека четка. Като особено ефективни са познати комбинациите от сода за хляб и кислородна вода (равни части), сол, кислородна вода и прах за пране. Естествено, химичната формула вероятно ще окаже много по-мощно въздействие, но по-важно и в двата случая е пълното му подсушаване след премахване на петното.

Машинно изпиране

Професионалните почистващи фирми имат огромен опит в дълбочинното отстраняване на мухъл от матраци. Те са ангажирани изключително често с такава поръчка от болници, клиники и други специализирани заведения, където поддържането на хигиенични условия не е особено лесно.

Фирма Рефлекс М изпира мухлясали участъци от всеки модел матрак бързо и обстойно. Мощната прахосмукачка Rainbow впръсква препарат до сърцевината и извлича всички замърсявания с 90 % от влагата, като същевременно минимален риск от повторно образуване на мухъл. Ефективната услуга е достъпна както за обществени заведения, така и за частни домове на много изгодни цени.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone