mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Как да извършим почистване на мебели от ПДЧ с професионален резултат

Скъпите мебели от естествен масив украсяват интериора по уникален начин, но често са непосилна мечта за средностатистическия потребител. Пазарът предлага устойчиви и красиви заместители в лицето на ПДЧ и МДФ плоскостите с покритие от дървен фурнир или ламинат. Именно такъв е съставът на по-голям процент от дървените мебели.

Внимавайте с водата и течностите

Качественото почистване на мебели от ПДЧ може да се извърши самостоятелно, ако познавате особеностите на материала. Тези плоскости се оформят от ситно смлени и пресовани дървени частици, прилепени със смола, а луксозните мебели от този материал представляват трислойни профили с по-тънки външни слоеве. Ламинирано или фурнировано покритие в почти всички разцветки разнообразява визията им. Почистващата фирма “ Рефлекс М“ предлага безценни съвета за почистването на тези плоскости.

Повърхностният слой има огромно значение за третирането на мебели. За тази имитация на дървен масив е характерна непоносимостта й към влага. Влажната кърпа няма да навреди на материала, но проникването на по-голямо количество течност в самата плоскост през ъглите й причинява подуване и загниване.

Ламинирана повърхност

Почистващите фирми препоръчват два пъти седмично обезпрашаване и отстраняване на дребни замърсявания от ламинатите. Петната върху повърхността им е добре да се отстранят веднага (не важи за капки восък)

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone