mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

3 полезни качества на четката за ръчно почистване на мокети

Мокетът е мека подова настилка с различна дължина на влакната. Дори и за вариантите с къси влакънца обаче е характерно свойството да концентрират значителен процент прахови частици в миниатюрните пространства помежду си. Удобството и същевременно неудобство на това покритие е неподвижното му позициониране, постигнато чрез залепваща подложка или лайсни, прикрепващи го само към подовите ъгли.

Мокетът не се размества под тежестта на стъпките ни, но почистването му се случва само на място. И тъй като прахта и сухите замърсители са основната заплаха за хигиената на помещение с мокет, статичното почистване на мокети трябва да се извършва с уред, предлагащ идеално обезпрашаване.

Прахосмукачката може да бъде заменена от уред за ръчно обезпрашаване, още повече, че в повечето случаи той се справя прекрасно и с моментално отстраняване на петна. Специалната четина на модерните четки за меки настилки демонстрират способност за справяне с недостатъкът на материята. Четката е първият вариант на прахосмукачка, познат много отпреди механизацията в почистването.

Обезпрашаването с модерните й разновидности представлява много по-осезаем ефект от изчеткването. Тя действително отстранява всички едри и дребни прахови частици, включително и накъсани материали от самият мокет, половината от които понякога остават неуловени и се премахват едва след изпиране. Кои са предимствата на четката и как се разпознава, че тя е предназначена за мокет?

1. Вече е механизирана

Новите четки с класическа структура и различна по твърдост четина вече се задвижват автоматично, а не ръчно. Почистващите снопчета са обединени в накрайник, чиято позиция се променя контролирано чрез асинхронен двигател. Четката е компактен вариант на прахосмукачка, но разлика от нейната приставка, се отличава с двойно по-гъста четина. Уредът почиства чрез придвижване с въртеливи маневри, понякога в 360°-ов оборот.

Високата мощност на движение се отличава не само със способност да отстранява праховите частици – резките и силни удари на четката върху мокетните нишки разтварят и най-упоритите стари засъхнали замърсявания. Пресните петна първо се подсушават, а после също се отстраняват почти напълно. Високооборотни четки от този тип са известни с изключително ефективното обезпрашаване и почистване. Те не оставят незабелязани едри и дребни замърсители, като благодарение на тях измиването придобива характер на освежаване.

2. Двойка четки в компактен уред

Актуалните варианти на описаната механизирана четка съчетават два такива уреда в един накрайник. Ротационните движения са характерна черта за него, независимо от марката и конструкцията на съоръжението. Двойната четкова конструкция е с различен диаметър, който обхваща различна площ от мокетът, но се придвижва изключително бързо и самостоятелно. След програмиране за движение, тя прекосява цялата площ на стаята. Само една такава “разходка“ оставя повърхността изключително чиста и обезпрашена.

Предимството на този тип съоръжения е, че те обработват мокетната нишка от всички страни. Двете четки се движат в противоположна посока една спрямо друга, осъществявайки мощно въздействие върху всяко влакно. Принципът на действие е еднакъв както при обезпрашаване, така и при нанасяне на препарати. Измиващите разтвори се втриват в текстурата със същият метод на движение, който гарантира проникване в дълбочината на мокетната подложка и на всяко пространство между влакната.

3. Уред с няколко сменяеми приставки

Четката вече е механизиран уред и освен това разполага с няколко приставки с различни свойства. Те са предвидени за правилно третиране на мокет от всякакъв тип материя и метод на изработка – синтетични или естествени материали, тъкан или ръчно изработен, пресуквана или бримкова нишка, дълги или къси туфи. Последователното почистване с тях осигурява идеално обезпрашаване.

Основни характеристики на четковите роторни уреди са компактните им размери и твърдата четкова четина с къси и идеално подравнени влакна. Мокетите се нуждаят от сресване със здрава и устойчива нишка, която замества прахосмукачката със също толкова качествено “загребване“ на замърсявания. Високооборотният уред е подходящо решение за големи по размер площи, а освен че почиства от прах и петна,той сресва мокетните нишки и предотвратява сплъстяването им.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone