mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на магазини

Работата по почистване на магазини може да бъде оставено в ръцете на персонала, който работи в дадените търговски обекти. Но не винаги персоналът има време и способности да се справи със замърсяванията в магазина. Управителите на тези търговски помещения знаят, че нищо не е в сила да отблъсне клиентите така, както хаосът и мръсотията в магазина.

Чистотата е от особено значение, когато става въпрос за хранителни магазини. Ако не се спазват определените хигиенни изисквания, търговският обект даже може да бъде затворен. За да не се стига до такива последици се препоръчва чистенето на търговските обекти да бъде оставено на фирми за професионално почистване.

Почистването на магазина трябва да бъде извършвано всекидневно. Специалистите ще пристигнат на мястото във време, в което няма голямо натоварване от клиенти. Почистващата им работа няма да обезпокой желаещите да пазаруват. Процедурата по почистване на магазини започва с грижа за пода. Твърдите подови настилки се почистват със специални машини. Извършва се и почистване на мокет – меката настилка се обезпрашава и изпира. Използват се специални препарати, които се впръскват в повърхността на мокета. След това препаратът се изтегля заедно с мръсотията и петната от почистваща машина.

При почистването на магазините се обръща внимание на вратите и прозорците. Дръжките на вратите трябва да бъдат третирани с дезинфекциращ препарат. Това изискване се обяснява с факта, че дръжката е благоприятно място за развитие и разнасяне на микроби. Прозорците се почистват както отвън, така и отвътре. Дограмата се забърсва с препарат, който не недрасква повърхността и. В хранителните магазини, професионалистите забърсват внимателно всяка витрина.

В търговските обекти, в които се предлагат мебели, електроуреди и всякакви други артикули от нехранителен характер се натрупват огромни количества прах. Складовите помещения са често пренебрегвани при почистване от персонала на магазина. Професионалният екип извършва почистване на магазини, в което се включва забърсване на прахта, изхвърляне на кошчетата, дезинфекция на санитарните помещения и почистване на околното пространство около магазина.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone