mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на апартамент след ремонт

Ремонтът е дейност, засягаща всяка една сграда. Причината за нейното започване може да бъде възникнал строителен проблем, а защо не и желание за освежаване на вида на сградата. Напоследък все повече хора подновяват жилищните си кооперации и блокове, а впоследствие търсят помощта ни, насочвайки се директно към Рефлекс М – фирмата, предлагаща най-изгодни цени за почистване след ремонт.

Много българи се ориентират към големи градове и столицата на страната ни, а това води до зачестяване на строителните и ремонтните дейности на апартаменти, къщи и етажи от сгради. Ако ви се е налагало да почиствате прясно ремонтиран апартамент, със сигурност сте запознати с трудоемкия и бавен процес .

Мръсотията е навсякъде, а затвореното помещение не осигурява свобода на действие. Почистването е трудно, а малките пространства усложняват процедурата още повече. За да избегнете нежелани последствия, се свържете с професионалната ни почистваща фирма, предлагаща ви услугите си на достъпна цена. Екип от опитни специалисти ще поеме в свои ръце грижата по възстановяване на чистотата във вашия апартамент.

Как действаме?

Професионалистите ще съберат и ще изхвърлят всички остатъчни боклуци от замърсения ви дом, а впоследствие ще преминат към цялостно обезпрашаване на всички помещения. Използват се професионални прахосмукачки. Машините за ежедневно почистване, използвани от всяка домакиня не притежават силата да се справят с по-обемистите и твърди боклуци. Те се задръстват непоправимо от строителния отпадък.

Дамаските на мебелите се подлагат на изпиране с професионални препарати. Твърдите подове се почистват машинно, стените се забърсват. Ако по тях се забелязва особено замърсяване, повърхностите се третират със специални химически субстанции. Следващата стъпка от изпълнение на задачата е премахването на лепенките от прозорците и дограмите.

Специалистите си служат с препарати и средства за професионална употреба, с чиято помощ отстраняват петна и засъхнала боя и лепило от дограмата и стъклата. Почистването на тази част от интериора завършва с измиване на профилите, стъклата и дръжките с антистатичен препарат.

Санитарните помещения се обезпрашават, а впоследствие – измиват и дезинфекцират. Процедурата завършва с полагането на защитни емулсии върху всички повърхности. В случай че по време на ремонтите работи са били засегнати меките подови настилки в апартамента, те също се почистват с препарати и машини.

Кои части от дома са най-силно замърсени след завършване на ремонта?

Независимо колко усилия сте положили, за да защитите отделните части от обзавеждането, замърсяването на всички интериорни компоненти – подвижни и статични, е неизбежно. Нашите впечатления показват, че дори когато се прави най-проста замазка на открита тераса, във вътрешността на жилището прониква строителен отпадък, в количество, достатъчно да повиши нуждата от професионална следремонтно почистване.

Компонентите от обзавеждането, нуждаещи се от незабавно качествено почистване, извършено с професионални методи и средства са:

Подови настилки

Както твърдият под, така и меките подови настилки, останали в помещенията по време на ремонта, имат нужда от майсторска ръка, т.е. от професионалната ни намеса. Ако опитате да премахнете грубия строителен отпадък и прахта с любителската си домашна прахосмукачка, рискувате да се разделите с нея завинаги. Домакинските уреди не са пригодени да поглъщат извънредно големи количества фини и груби строителни отломки.

Заемайки се сами с основното изчистване на собствения си апартамент, в който е протекъл ремонт, рискувате да увредите сериозно не само твърдите, но и меките настилки – килими, мокет, пътеки. Надраскването на ламиниран паркет, дюшеме и керамични плочи винаги се случва по време на чистенето, извършено непрофесионално – един ненужен допълнителен разход на нерви и пари.

В случай че смятате за възможно с домашни средства да изперете в дълбочина меките постелки, то вероятно досега не се е налагало да чистите стаи, в които са извършени ремонти. Първият проблем, с който обезателно ще се сблъскате е обилното намокряне на тъканите. То ще доведе до задържане на влага под настилката и поява на плесен и мухъл. Фаталното увреждане на един под от естествена дървесина също е гарантирано.

Прозорци

Дограмата на апартамента ви ще бъде в такова състояние в края на ремонта, че ще бъде неизбежно наемането на добра почистваща фирма, действаща на територията на София. Екипът ни е винаги готов да ви се притече на помощ..

Практиката ни показва, че с непрофесионален подход е невъзможно да се почистят качествено прозорците в едно ремонтирано жилище. Обикновено резултатите от опитите са издраскана повърхност както на стъклата, така и на профилите.

Предлагаме качествена услуга на изгодни цени, а в тарифата е предварително обърнато сериозно внимание на дограмата. В случай на нужда ще използваме собствена специализирана техника и качествени професионални препарати, срещу които дори най-упоритите бои и лепила нямат никакъв шанс за оцеляване.

Ако прозорците ви са оборудвани с щори, ще обърнем специално внимание и на тях. За нас няма модел щори, който да не можем да почистим идеално, запазвайки отличното състояние на изделията. Прозорците в дома ви ще бъдат перфектно измити както от вътрешната, така и от външната страна, и обработени с антистатична емулсия, която ще предотврати последващото полепване на прах и мръсотия.

Мека мебел

Нашите услуги се търсят често, когато е направен основен ремонт на жилища и бизнес помещения, обзаведени с дивани и фотьойли. Изпълняваме задачата, отделяйки специално внимание на изпирането на меката мебел в помещенията. В прецизно изготвените ни тарифи влиза качественото изпиране на дивани, кресла, кухненски ъгли и тапицирани столове.

Почистваме в дълбочина всякакви покрития – кожа, кадифе, синтетика, запазвайки цветовете и здравината на дамаските. Постигаме съвършенство, без да нанасяме никакви щети върху интериора, защото работим отговорно, съобразно утвърдените правила в нашия бранш.

След кои видове ремонти сме готови да ви се притечем на помощ?

Ние сме сред утвърдените столични почистващи фирми, предлагащи следремонтна хигиенизация на собствениците и обитателите на жилища в блокове и кооперации в София. Услугата се различава много от абонаментното и основните пролетни почиствания.

В тази дейност строителните материали са проблемът, върху който е концентрирано нашето внимание. С тях трудно ще се справите сами, използвайки каквото имате под ръка и с обикновените битови почистващи емулсии – не и със скоростта, с която се справяме ние. Строителните работи, налагащи да се погрижим за чистотата в реновирания ви апартамент са:

Смяна на дограмата

Все повече собственици на апартаменти решават да подменят старата дървена дограма с модерна, енергийно ефективна пвц или алуминиева такава. Тази дейност, макар и рутинна за монтажистите, причинява сериозно замърсяване на цялото жилище. Демонтажът на старата дограма е свързан с къртене на мазилка, а това води до натрупване на фини и по-едри строителни отломки във всяко кътче на дома.

Екипът ни се заема първо с обезпрашаване на цялото помещение, а при нужда се почистват и останалите замърсени пространства. Премахва се напълно прахът, проникнал в дамаските на диваните и в килимите, както и по стените, подовите облицовки и мебелите. Почиства се и самата дограма, като предварително се премахват транспортните лепенки. В случай на нужда се почистват и стъклопакетите на новата дограма – двустранно.

Водопроводни ремонти

Изграждане на нов водопровод, аварии или промяна на предназначението на жилищно помещение – това са все ситуации, налагащи професионалната ни намеса, защото водопроводните операции са почти винаги свързани с къртене и пробиване на отвори в подове, стени и облицовки.

Водопроводните дейности са неизбежни по време на основен ремонт на бани и кухни, ето защо често ни търсят за почистването на плочки и облицовки – стенни и подови. Премахваме прах, лепила, силикон и латекс от керамични плочи, мозайка, мрамор и гранитогрес.

Експертната ни намеса е необходима с почти всяко посещение на водопроводчик в уютния ви дом, дори когато се извършва само монтаж на битови уреди – бойлери, перални и миялни машини. Подготвени сме да върнем дома ви в нормалното му състояние, независимо от вида и сложността на ремонта.

Възползвайте се от достъпните ни цени

Цените ни за следремонтна хигиенизация са максимално достъпни, за да не се налага да се ангажирате сами с тази сложна и трудоемка задача. Наблюденията ни показват, че при самостоятелно почистване с домашни машини и почистващи химикали, се нанасят значителни и често фатални поражения върху интериора.

Издраскани подове, захабени дамаски, надраскани и счупени стъклени прегради, повреден емайл на дървените мебели – това са все последствия от домашното чистене на строителни материали. Предлагаме максимално изгодни цени, за да не се наемате с дейност, за която сте напълно неподготвени.

Стойността на услугата се определя индивидуално спрямо площ на жилището / помещението, степен на замърсяване, вид на участъците, подлежащи на обработка, вид и брой на дейностите, които ще бъдат изпълнени при почистването.

Почистване след ремонт се извършва с пригодена за целта техника и апаратура, която пести времето и усилията на нашия екип. Местата, които са труднодостъпни за машините се обработват ръчно с внимателно подбрани средства и инструменти. Използваме висококачествени концентрирани безопасни емулсии и химикали, съобразени с вида на всеки интериорен детайл. Действаме бързо, за да не затрудняваме обитаването на жилището след основното му почистване.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone