mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Основно почистване на алуминиева дограма на всеки няколко месеца

Алуминиевата дограма е позната като отличен проводник на температура и склонен към образуване на конденз материал. Профилите с прекъснат термомост обаче чудесно изолират помещенията при ниски температури и дори са най-предпочитаният избор за интериорно остъкляване. Освен невероятната си здравина и устойчивост, този тип алуминиева дограма не е податлив на корозия и запазва структурата си за изключително дълъг период.

Устойчивостта на алуминиият, който според специализирани тестове осигурява дори и защита при земетресение, още повече засилва значението на правилното почистване на алуминиева дограма. Особеностите на тази процедура са свързани с избор на подходящ препарат (за бели или цветни профили) и механични средства за нанасянето му, а качественият резултат изисква те да бъдат спазвани.

Няколко принципа при чистене на алуминиев профил

Алуминиевата дограма образува конденз и е податлива на мухъл и ръжда. Честото проветряване на помещенията ще ограничи този риск, а за разхерметизиран стъклопакет и наличие на конденз между стъклата му, подмяната не трябва да се отлага.

Качественото поддръжка на алуминиев профил винаги е ръчна дейност, подпомогната от мека тъкан (памук, микрофибър) и химичен концентрат с нежна консистенция. Съществуват още няколко ценни съвета, запазващи солидната си конструкция в продължение на дълги години.

Никога не използвайте суха кърпа

Сухото обезпрашаване може да причини поява на неприятни следи, ивици и дори миниатюрни драскотини. Въпрос на време е незабележимите линии върху лаковото покритие да се превърнат в изпълнен с прах, влага и бактерии склад. Периодичното почистване от прах трябва да бъде извършвано редовно, но с влажна мека кърпа или разтвор с веро (прах за пране).

Подходящите за алуминиева дограма препарати се използват през няколко месеца. Те отстраняват леко наслоени замърсявания, а упоритите петна трябва да се обработват веднага след появата им, като за целта може да използват и домашни рецепти.

Не използвайте препарат с разяждащи съставки или абразивни частици

Използването на гъба с абразивни частици или силен препарат , всъщност уврежда гланцираният алуминиев профил. Това е и първата стъпка към нарушаването на структурата му. Лакираната повърхност понася единствено препарати с мека консистенция, без съдържание на киселини и разтворители (ацетон). Кремообразните формули, както и продуктите на водна основа ще окажат необходимото въздействие върху стари замърсявания и петна.

Важно: Измиването на стъклопакета също трябва да се извършва единствено с неагресивни препарати, особено за алуминиев профил с прахово боядисване. И е по-добре да забравите за избърсването с вестник!

Избягвайте парочистачката

Премахването на монтажни лепенки и строителни материали може да стане и без удобната парочистачка. Тя би могла да създаде излишна влажност в краищата на и без това склонният към конденз алуминиев профил. Използването на зехтин и малък инструмент ще окаже същото действие, макар и с необходимост от малко повече усилия.

Пълноценното чистене на алуминиеви профили включва обработка на всеки от описаните детайли. Металните детайли изискват подходящ препарат и често проветряване, както и смазване с подходяща смес. Особено внимание изискват изложени на атмосферни влияния външни гумени уплътнения, които се съхраняват прекрасно с помощта само на няколко капки масло, поставено два-три пъти годишно.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone