mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Дезинфекция срещу коронавируса COVID 19

Ние не пръскаме! Почистваме и дезинфекцираме

В условията на пандемия, обхванала целия свят, почистването не е достатъчно ефективна мярка за ограничаване разпространението на новия коронавирус. Необходима е дезинфекция, и то не фиктивно, а ефективно извършена – с прилагането на професионални методи и средства. Опръскването на повърхностите с дезинфектант не е правилният метод на действие.

В момента е нужна реална и надеждна защита, каквато ние от Рефлекс М можем да осигурим на своите клиенти. Смисълът от дезинфекцията се губи, когато пръскането с дезинфектиращ разтвор се прави директно върху праха и мръсотията, затова нашите екипи изпълняват процедурата качествено, така че да се гарантират максимално високи резултати.

Как дезинфекцираме ние?

Мероприятията по дезинфекция, изпълнени от нашата компания обхващат широк кръг от обекти с обществен достъп и значение. От услугите ни могат да се възползват всички обществени и офис сгради, където мерките за защита следва да бъдат спазвани най-сериозно. Нашият подход в тази кризисна ситуация се базира на двуетапен метод на действие. Първият етап включва почистване на повърхностите, а вторият третиране с дезинфектиращ препарат.

Защо е от съществено значение да се следва този подход? Защото е наложително да предположим, че дадена повърхност е вече населена от цели колонии бактерии, срещу които пръскането би могло да се окаже неефективно. Премахвайки първо мръсотията с качествени и ефективни почистващи средства, ние отстраняваме голям процент от патологичните микроорганизми, оставяйки повърхностите идеално чисти.

След това вече дезинфекцията има смисъл. Чистата повърхност е неблагоприятна среда за развитие на вируси и бактерии, а дезинфектирана, тя се явява пагубна за 99.9% от познатите ни патогени. Дезинфектантите унищожават способността на вирусите да оцеляват и да се прикрепват към подходящ гостоприемник. Опръсквайки предварително почистените участъци, ние създаваме трайно защитена и сигурна среда.

Дезинфекция на входове и общи части на обществени и офис сгради

Методите ни на работа при почистване на обекти с обществено значение налагат да обърнем особено внимание на входовете и общите части на сградите, тъй като това са местата, до които имат достъп най-голям брой хора. Докато по-малките и индивидуални зони са с по-нисък риск от пренасяне на зараза, то общите части се смятат за зона с повишена опасност.

Преди да преминем към опръскване с дезинфекционен разтвор, първо почистваме щателно, за да отстраним бактериите и мръсотията. Почистват се, звънци, парапети,  всички дръжки и места, които се пипат с ръце, след което дезинфекцираме съответните  повърхности  с подходящ  дезинфекциращ препарат.

Дезинфекция на мека мебел и меки подови настилки ( мокети и килими)

Коронавирусите, включително опасният за хората SARS COV-2 е доказал своята способност да се приспособява към всяка среда, която обитава. Текстилните тъкани могат също да бъдат източник на зараза при директен контакт, затова подовите настилки и дамаските на меката мебел също се обработват с професионалните методи и средства, указани за целта.

Когато предстои хигиенизация на офис мебели (дивани, кресла, фотьойли и работни столове), първо изпираме тапицираната част дълбочинно с подходящите професионални машини и дезинфектиращ препарат. След изпирането правим ефективна дезинфекция на повърхностите, използвайки разтвори с дълъг остатъчен ефект.

Почистване и ефективна дезинфекция на офиси

Дезинфекционните мероприятия при нас винаги са били част от планираното почистване на офиси. Нашата компания е адаптирала операциите си към новите условия на епидемиологична опасност, включвайки в процедурите по-детайлна обработка на различните компоненти на интериора и по-ефикасни химически средства.

Екипите ни извършват двукратни дневни обработки на отделни офис сгради, почиствайки и дезинфектирайки подовите настилки и дръжките на вратите с белина или разтвор със Санифор. По същия начин се обработват санитарните и кухненските помещения. Работните повърхности (бюра, маси, первази, кухненски плотове, дръжки, офис техника /клавиатури, монитори, принтери, телефони/; ел. ключове за осветление и др.), се третират със 70% разтвор на етилов алкохол, след почистване.

phone